Érkezik a CX-80 a Mazdától
Fotó: Shutterstock

Ezzel az autóval tarolná le az európai piacot a Mazda

A vadonatúj CX-80-as autójával hódítaná meg az európai piacokat a Mazda. Az érkező SUV-ról több részletet is közölt a japán cég a napokban. Mutatjuk, mit lehet eddig tudni az autógyártó új zászlóshajójáról.


Új SUV-ot mutat be a Mazda

Mazda hamarosan bevezeti az új CX-80 modelljét Európában. Az autógyártó legújabb zászlóshajója a CX-60 nagytestvéreként érkezik.

A japán SUV ez utóbbi platformján alapszik. A CX-80 három üléssorral érkezik. A második sorban variálható az üléskiosztás, így lehetőség van két külön ülés vagy egy háromszemélyes sor kialakítására is.

A Mazda a legfejlettebb technológiákat és a márkára jellemző vezetési élményt ígéri a nagyméretű autóban.

A külső formavilága követi az ismert, letisztult stílust. Az autóról eddig közölt képeken például felismerhető a CX-60-aséhoz hasonló, hátsó fényszóró.

Az Autónavigátor megjegyzi, az autó előrendelései májustól indulhatnak. Az első járművek pedig ősszel érkezhetnek meg az európai vásárlókhoz.

A Mazda az egyik legmegbízhatóbb autómárka

Egyébként a mértékadó amerikai fogyasztóvédelmi szervezete, a Consumer Reports közölte az autómárkák megbízhatóságára vonatkozó friss listáját. A top10-ben ott van a Mazda is.

Idén úgy számoltuk ki az autómárkák pontszámait, hogy előbb megvizsgáltuk a súlyozott általános problémaarányt a márkákon belül minden modellévre vonatkozóan. Ezután a márkák megbízhatósági pontjait a 2021-től 2023-ig tartó időszak eredményeinek átlagolásával, illetve azokat néhány 2024 eleji adattal összevonva kalkuláltuk ki, ha ehhez volt elegendő mintánk. Mivel idén megváltozott a módszertanunk, így a mostani eredmények nem összehasonlíthatók a korábbiakkal

- tájékoztatott a Consumer Reports.

A rangsor alapján elmondható, az Egyesült Államokban nem amerikai, hanem japán autógyártók modelljei bizonyultak a legmegbízhatóbbaknak a vizsgált időszakban. De mutatjuk a fogyasztóvédelmi szervezet friss listájának első tíz helyezettjét:

  1. Lexus – 79 pont
  2. Toyota – 76 pont
  3. Mini – 71 pont
  4. Acura – 70 pont
  5. Honda – 70 pont
  6. Subaru – 69 pont
  7. Mazda – 67 pont
  8. Porsche – 66 pont
  9. BMW – 64 pont
  10. Kia – 61 pont


Ne hagyd ki!