Ne vásárolj, inkább bérelj autót! Elmondjuk, miért!
Fotó: Contentnmore

Ne vásárolj, inkább bérelj autót! Elmondjuk, miért!

Az utóbbi hónapokban erősen megváltozott a gazdasági környezet, a változáshoz pedig érdemes alkalmazkodni. Ezért javasolja a Next Autó a vállalkozásoknak a tartós bérletet a vásárlás helyett.


Az utóbbi hónapokban erősen megváltozott a gazdasági környezet. Érdemes tehát cégvezetőként elgondolkodni azon, hogy lehet optimalizálni a költségeket. Megoldás lehet a tartós bérlet vagy más néven operatív lízing – mutat rá a nextauto.hu autólízingelés témáját bemutató cikke. A lényeg az, hogy

a vállalkozásnak nem kell megvásárolnia a járművet, csak havidíjat fizetnie a lízingbe adónak az autó használatáért.

Ezáltal nem köti le a cég szabad pénzeszközeit, és az autó üzemeltetésével kapcsolatos összes szolgáltatás, költség megjelenik a bérleti díj havi számlájában. Ez a megoldás rendkívül gazdaságos lehet a KKV-k és egyéb cégek, akár multik számára is az adó- és kamat visszaigénylések miatt.

A teljes bérlési díj elszámolható költségként

Arról van szó, hogy a jegybanki alapkamat emelkedése a magánszemélyként történő, hitellel finanszírozott vásárlásoknál egyértelműen megemeli a fizetendő díjakat, az operatív lízinggel futó céges autóknál viszont a teljes bérleti díj elszámolható költségként, ezáltal pedig a magasabb kamatok is.Továbbá:

a kamat mellett az elszámolható, illetve levonható díjak másik fontos összetevője az áfa. Márpedig az áfa mértéke egész Európában Magyarországon a legmagasabb.

Ugyan az áfa mértéke változatlan, így előre tervezhető, a kamatok elszámolhatósága mellett a gyakorlatban mégis ez jelenti a legnagyobb megtakarítást a tartós bérletek esetében.

Miért érdemes a lízinget és a Next Autót választani?

▪a fizetett bérleti díjak teljes mértékben elszámolhatók;

▪a bérleti díjak áfa-tartalma az üzleti használat arányában visszaigényelhető;

▪a bérleti díjak a társasági adóalapot is csökkentik;

▪a kkv-k a kamat teljes összegét levonhatják a társasági adóból;

Mindemellett a cég egyetlen havi számlával elintézheti a teljes adminisztrációt. Tehát: nem kell egy autó teljes fenntartásával foglalkozni. (x)

Ne hagyd ki!