Az új világrekordot az elképesztően magas ingatlanárairól ismert Hongkongban állították föl, ahol egy autótulajdonos 1,3 millió dollárt, átszámítva 370 millió forintot fizetett egy parkolóhelyért.


A kocsibeálló a The Peak nevű luxusnegyedben található, de az ár még ottani mércével is rekordnak számít. Arról nem ír a BBC, hogy a boldog és vélhetően tehetős tulajdonos milyen márkájú autóval közlekedik. Azt viszont megemlíti, hogy a korábbi rekord helyszíne is Hongkong: két évvel ezelőtt 980 ezer dollárért kelt el egyetlen parkolóhely.

Hongkong

A terület sűrűn lakott, az ingatlanárak (akárcsak a jobb helykihasználás miatt felhúzott felhőkarcolók) valóban az egekig érnek. A BBC példaként azt hozza föl, hogy az említett negyedben májusban 210 ezer dollárért adtak ki egy házat. Nem egy évre, egy hónapra.


The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!