A Tesla-tulajdonosok hamarosan bárhova magukkal vihetik kedvenc videojátékaikat. Az AMD-vel közösen olyan platformot fejleszt a cég, amely felveheti a versenyt a PlayStation-nel és az Xbox-szal is – írja a Business Insider.


A Tesla januárban jelentette be, hogy a továbbfejlesztett Model X és Model S autók olyan beépített játékrendszerrel érkeznek a piacra, melyek teljesítménye vetekedik a szektor legnagyobb szereplőivel. Most az is kiderült, hogy az AMD szolgáltatja a grafikai hátteret a platformhoz. Igen, az az AMD, amely a PlayStation és az Xbox mikrochipjeit gyártja. A Tesla már korábban is próbálkozott a videojátékok piacán, az AMD támogatása most a nagyok közé katapultálhatja az autógyártót.

PS, vagy Xbox? Tesla!

Az AMD vezérigazgatója, Lisa Su a Computex konferencián arról beszélt, hogy a Tesla új videojáték-platformja minden játékos igényeit ki tudja elégíteni. A vállalat weboldala azt az információt közölte, hogy a játékrendszer 10 teraflopos teljesítményre lesz képes. Ez azt jelenti, hogy a konzol grafikus egysége másodpercenként 10 billió lebegőpontos műveletet tud végrehajtani. Összehasonlításképp, a PlayStation legújabb verziója 10,3 teraflopos teljesítményre képes. Lisa Su azt is elmondta, hogy a platformot a játékokra optimalizálják. Energiatakarékosság szempontjából a rendszer félgőzzel fog működni az alacsonyabb gépigényű játékok esetében. De azt is hozzátette, hogy a platform könnyedén megbirkózik a legnagyobb erőforrásokat igénylő, „AAA" besorolású slágerjátékokkal is.

Az új Tesla Model S Plaid várhatóan június végén érkezik a piacra. Ebben a járműben az utasok két képernyőn is élvezhetik a játékokat: egy 17 colos központi, illetve egy kisebb, hátsó utasoknak szánt kijelzőn.

Akadozik az ellátmány

Néhány napja Elon Musk arról beszélt, hogy június 10-én indulhat az új autók értékesítése. Sokkal hamarabb akarta piacra dobni az új modelleket, azonban a globális chip-hiány miatt több hónappal el kellett tolni a nagy napot. Az AMD szerint a piaci szereplőknek még legalább 6 hónapig chip-hiánnyal kell számolniuk. A Financial Times értesülései alapján Musk azt tervezi, hogy előre bevásárol a mikrochipekből. A globális ellátási lánc akadozását a chipkészletek felhalmozásával egyensúlyozná.

The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!