A Tesla-tulajdonosok hamarosan bárhova magukkal vihetik kedvenc videojátékaikat. Az AMD-vel közösen olyan platformot fejleszt a cég, amely felveheti a versenyt a PlayStation-nel és az Xbox-szal is – írja a Business Insider.


A Tesla januárban jelentette be, hogy a továbbfejlesztett Model X és Model S autók olyan beépített játékrendszerrel érkeznek a piacra, melyek teljesítménye vetekedik a szektor legnagyobb szereplőivel. Most az is kiderült, hogy az AMD szolgáltatja a grafikai hátteret a platformhoz. Igen, az az AMD, amely a PlayStation és az Xbox mikrochipjeit gyártja. A Tesla már korábban is próbálkozott a videojátékok piacán, az AMD támogatása most a nagyok közé katapultálhatja az autógyártót.

PS, vagy Xbox? Tesla!

Az AMD vezérigazgatója, Lisa Su a Computex konferencián arról beszélt, hogy a Tesla új videojáték-platformja minden játékos igényeit ki tudja elégíteni. A vállalat weboldala azt az információt közölte, hogy a játékrendszer 10 teraflopos teljesítményre lesz képes. Ez azt jelenti, hogy a konzol grafikus egysége másodpercenként 10 billió lebegőpontos műveletet tud végrehajtani. Összehasonlításképp, a PlayStation legújabb verziója 10,3 teraflopos teljesítményre képes. Lisa Su azt is elmondta, hogy a platformot a játékokra optimalizálják. Energiatakarékosság szempontjából a rendszer félgőzzel fog működni az alacsonyabb gépigényű játékok esetében. De azt is hozzátette, hogy a platform könnyedén megbirkózik a legnagyobb erőforrásokat igénylő, „AAA" besorolású slágerjátékokkal is.

Az új Tesla Model S Plaid várhatóan június végén érkezik a piacra. Ebben a járműben az utasok két képernyőn is élvezhetik a játékokat: egy 17 colos központi, illetve egy kisebb, hátsó utasoknak szánt kijelzőn.

Akadozik az ellátmány

Néhány napja Elon Musk arról beszélt, hogy június 10-én indulhat az új autók értékesítése. Sokkal hamarabb akarta piacra dobni az új modelleket, azonban a globális chip-hiány miatt több hónappal el kellett tolni a nagy napot. Az AMD szerint a piaci szereplőknek még legalább 6 hónapig chip-hiánnyal kell számolniuk. A Financial Times értesülései alapján Musk azt tervezi, hogy előre bevásárol a mikrochipekből. A globális ellátási lánc akadozását a chipkészletek felhalmozásával egyensúlyozná.

The Conversation

Friss

Milliárdos büntetést kapott a koronavírus elleni védelmet ígérő divatmárka

Az ausztrál versenyfelügyelet (ACCC) 5 millió ausztrál dollárra, azaz több mint egymilliárd forintra büntette a Lorna Jane ruházati vállalatot, amely marketingkampányában azt állította, hogy az új kollekciója meggátolja a koronavírus terjedését.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Elképedsz a budapesti lakásárakon? Prága és Pozsony is drágább

A Deloitte Property Index felmérésében vizsgált 24 főváros közül 2020-ben csupán Rómában csökkent az új építésű lakások ára. Regionális összevetésben Budapest olcsónak számít, még akkor is, ha az itt élők ezt másképpen érzékelik.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Óvatosan a negatív értékelésekkel, mert a sértődős szolgáltató visszavág

Az Egyesült Államokban működő, épületek karbantartásával foglalkozó Executive Roof Services (ERS) vállalat 112 ezer dolláros, azaz nagyjából 34 millió forintos pert akasztott egy washingtoni pár nyakába. Az ERS egy negatív online értékelés miatt fordult a bírósághoz.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!