A milliárdos arra reagált, hogy kínai hadsereg kitiltotta a Teslákat. A kínaiak biztonsági problémákra hivatkoztak, szerintük a kocsikban lévő kamerák alkalmasak lehetnek az általuk rögzített adatok továbbítására is.


A Teslának az Egyesült Államok után Kína a legnagyobb piaca, a kocsik negyedét itt adják el, így érzékeny veszteség lenne, ha ennen ki kellene vonulnia. 2018 óta már egy egy sanghaji üzemben is gyártanak Teslákat, írja a Telex. Korábban az amerikaiak fogalmaztak meg kémvádakat kínai, jellemzően a távközlés, a telekommunikáció területén működő gyártókat, de most a jelek szerint fordult a „szélirány".

Mit reagált Musk?

A különc milliárdos azt mondta egy befolyásos kínai üzletemberekkel folytatott videókonferencián, hogy ha a cége egy külföldi kormány ellen kémkedne, az az üzletére nézve nagyon komoly negatív hatással járna. Szerinte ez elég erős érv arra, hogy minden adatot bizalmasan kezeljenek.

Ha a Tesla kémkedésre használt autókat Kínában vagy bárhol máshol, le fogjuk állíttatni

– mondta Musk.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!