A milliárdos arra reagált, hogy kínai hadsereg kitiltotta a Teslákat. A kínaiak biztonsági problémákra hivatkoztak, szerintük a kocsikban lévő kamerák alkalmasak lehetnek az általuk rögzített adatok továbbítására is.


A Teslának az Egyesült Államok után Kína a legnagyobb piaca, a kocsik negyedét itt adják el, így érzékeny veszteség lenne, ha ennen ki kellene vonulnia. 2018 óta már egy egy sanghaji üzemben is gyártanak Teslákat, írja a Telex. Korábban az amerikaiak fogalmaztak meg kémvádakat kínai, jellemzően a távközlés, a telekommunikáció területén működő gyártókat, de most a jelek szerint fordult a „szélirány".

Mit reagált Musk?

A különc milliárdos azt mondta egy befolyásos kínai üzletemberekkel folytatott videókonferencián, hogy ha a cége egy külföldi kormány ellen kémkedne, az az üzletére nézve nagyon komoly negatív hatással járna. Szerinte ez elég erős érv arra, hogy minden adatot bizalmasan kezeljenek.

Ha a Tesla kémkedésre használt autókat Kínában vagy bárhol máshol, le fogjuk állíttatni

– mondta Musk.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!