Akár 600 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel
Fotó: Shutterstock

Már nálunk is kapható, ennyibe kerül a VW első e-kombija

Árcédulát kapott Magyarországon is a Volkswagen első elektromos kombija, a 286 lóerő teljesítményű ID.7. A villanyautó akár 600 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel.


Magyarországon is forgalmazzák a VW ID.7-et

A Volkswagen tavaly áprilisban mutatta be az elektromos ID.7-et, amely gyakorlatilag a Passat szedán elektromos megfelelője.

Idén februárban pedig a modell praktikusabb, nagyobb csomagterű változata debütált, az ID.7 Tourer, melyet a napokban kezdtek forgalmazni Magyarországon. Ennek a hazai alapára 23,8 millió forint. 300 ezer forinttal több, mint a hasonló felszereltségű szedán változaté.

Az ID.7 Tourer 605-1714 literes csomagterű, 4,96 méter hosszú, 286 lóerős teljesítményű és 600 kilométer hatótávval rendelkezik WLTP szerint.Összehasonlításképp: az új, hibrid Passat - mely manapság csupán kombiként kapható - 690-1920 literes rakterű, egyetlen tankolással 1400 kilométer hatótávval kecsegtet és 16,9 millió forinttól indul.

Az ID.7 Tourer akkumulátora 77 kWh-s. 175 kW teljesítményű gyorstöltéssel 28 perc alatt 10-ről 80 százalékra tölthető – írja a HVG.

Bemutatta a Volkswagen az ID.1-et

Részleteket közölt a Volkswagen a tervezett olcsó elektromos autójáról, az ID.1-ról is a napokban. A kompakt városi ferdehátú 2027-ben kerülhet a kínálatba. A bevezető ára körülbelül 20 ezer euró (7,7 millió forint) lehet.

Mint kiderült, az ID.1 kisebb lesz, mint az ID2.all, ami 2025-ben válthatja a VW Polót.

Az autót Spanyolországban gyárthatják a magas németországi munkaerő-költségek miatt. Ott, ahol valószínűleg a Skoda és a Cupra testvérmodelljei is készülni fognak.

A Volkswagen ezzel a modellel csatlakozna az olyan megfizethető elektromos autókat kínáló gyártókhoz, mint például a Dacia és a Citroen.

Egyébként a VW eredetileg a Renault-val közösen fejlesztette volna a járművet, azonban nem sikerült megállapodniuk a projekt részleteiről.

Ne hagyd ki!