Tízből nyolc magyar néha nem tudja utólag beazonosítani bankkártyás vásárlásait, és a kelet-közép-európai régióban is hasonló az arány - derül ki egy nemzetközi kutatásából.


A probléma nem egyedi. A régióban minden ötödik megkérdezett elismerte, hogy ez bizony gyakran vagy nagyon gyakran megesik vele. A magyar kártyabirtokosok többsége (61 százaléka) vissza tud emlékezni a vásárlásra, ha megerőlteti az agyát, a harmaduk azonban a bankjához, százból tízen pedig a kereskedőhöz fordulnak, hogy segítsen az emlékezésben. Vitás esetekben a magyarok csaknem 80 százaléka panaszt nyújt be a bankjának.

A felmérést megrendelő Mastercard valamint az Ethoca saját, a tranzakcióról részletes leírást adó digitális megoldását ajánlja a feledékeny kártyatulajdonosoknak. Tapasztalataik szerint az átlátható információkkal nő a fogyasztók elégedettsége, továbbá megelőzhetőek az időigényes vitarendezési eljárások, amelyek a kapcsolatfelvétellel, a tranzakció ellenőrzésével és igazolásával együtt átlagosan 2 hétig is eltarthatnak.

Tényleg ilyen feledékenyek vagyunk?

A felmérés résztvevői három dologról szeretnének részletesebb információkat kapni a vásárlások könnyebb és gyorsabb azonosításához. A legfontosabb számukra a kereskedő neve, majd a vásárlás helye, végül a kereskedő logója.

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy kerültél-e már hasonló helyzetbe, első ránézésre ugyanis számunkra túlzónak tűnik a 80 százalékot közelítő „eseti feledékenységi arány". Különösen akkor, ha az SMS-ben kapott értesítéseknek köszönhetően vagy a netbankon keresztül ellenőrizni tudod a vásárlásaidat.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!