Szoboszlai Dominik
Fotó: Unsplash

300 százalék feletti hozam egy év alatt?

Igen lehetséges! Bitcoinnal. Az elmúlt egy évben 388 százalékot emelkedett az árfolyam.


Miközben mindenki az ünnepek fáradalmait pihente ki, a bitcoin kriptodeviza árfolyama új rekordot döntött és elérte a 34800 dollárt. Még csak 3 nap telt el 2021-ből, de máris 20 százalék hasznot tehettek zsebre azok, akik 2020 utolsó napján bitcoint vettek!

Mi ennek az oka? Bár korábban mindenki kételkedett, de mostanra egyre többen hiszik el, hogy egy új fizetőeszköz van születőben. Ezt a reményt táplálja, hogy egyre több nagy befektető, bankok és alapkezelők is számolnak a bitcoinnal és vesznek belőle. Csakhogy bitcoinból fix mennyiség van, újat nem lehet belőle teremteni, így a növekvő érdeklődés egyre feljebb hajtja az árfolyamot. Sokan a gazdasági bizonytalanságtól félve már nem is a megszokott menekülőeszköznek számító aranyba, hanem bitcoinba fektetnek.


​Nem árt azonban óvatosnak lenni

Több nemzeti bank, így a magyar is óvja a befektetőket a bitcointól, annak bizonytalan háttere és a befektetők védelmének teljes hiánya miatt. Ráadásul már volt bitcoin őrület a világon korábban is. 2017-ben 966 dollárról az év végéig 19666 dollárig ment fel az árfolyam, aztán 2018. februárjában 65 százalékot esett és az árfolyam az év egészében folyamatosan csökkent, hogy aztán csak 2019-ben találjon valamelyest magára.

Ne hagyd ki!