Igen lehetséges! Bitcoinnal. Az elmúlt egy évben 388 százalékot emelkedett az árfolyam.


Miközben mindenki az ünnepek fáradalmait pihente ki, a bitcoin kriptodeviza árfolyama új rekordot döntött és elérte a 34800 dollárt. Még csak 3 nap telt el 2021-ből, de máris 20 százalék hasznot tehettek zsebre azok, akik 2020 utolsó napján bitcoint vettek!

Mi ennek az oka? Bár korábban mindenki kételkedett, de mostanra egyre többen hiszik el, hogy egy új fizetőeszköz van születőben. Ezt a reményt táplálja, hogy egyre több nagy befektető, bankok és alapkezelők is számolnak a bitcoinnal és vesznek belőle. Csakhogy bitcoinból fix mennyiség van, újat nem lehet belőle teremteni, így a növekvő érdeklődés egyre feljebb hajtja az árfolyamot. Sokan a gazdasági bizonytalanságtól félve már nem is a megszokott menekülőeszköznek számító aranyba, hanem bitcoinba fektetnek.


​Nem árt azonban óvatosnak lenni

Több nemzeti bank, így a magyar is óvja a befektetőket a bitcointól, annak bizonytalan háttere és a befektetők védelmének teljes hiánya miatt. Ráadásul már volt bitcoin őrület a világon korábban is. 2017-ben 966 dollárról az év végéig 19666 dollárig ment fel az árfolyam, aztán 2018. februárjában 65 százalékot esett és az árfolyam az év egészében folyamatosan csökkent, hogy aztán csak 2019-ben találjon valamelyest magára.

The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!