Az USA egyik meghatározó kriptovaluta-kereskedője, a Coinbase Faryar Shirzad-ot nevezte ki vezető üzletpolitikai szakreferensének. Az üzletember öreg motorosnak számít, megfordult egyebek között a Goldman Sachs-nél és a Fehér Házban is – írja a Reuters.


A világ kormányai egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a kriptovalutákra. Sokan pénzügyi kockázatot látnak korunk vívmányában, ami veszélyeztetheti a világ gazdasági stabilitását. Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma most egy olyan javaslattal állt elő, amely szerint minden kripto-átutalást, amelynek értéke meghaladja a 10 ezer dollárt, jelenteni kell az adóhatóságnak. A Coinbase korábban kifejtette, soha nem zárkózott el semmilyen szabályozás elől, és a továbbiakban is mindenben együttműködik a hatóságokkal. Hogy minden megfelelően működjön, a vállalat számos szakemberrel bővítette a csapatát az elmúlt időszakban. Márciusban Brett Redfearn-t, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének korábbi igazgatóját nevezte ki a tőkepiaci részleg alelnökének. Most újabb nagyágyúval bővült a vállalat vezetősége.

Tapasztalt róka

Faryar Shirzad sok helyen megfordult, mielőtt a kriptopiacra sodorta az élet. Korábban az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériumában dolgozott, majd kinevezték a Fehér Ház nemzetbiztonsági helyettes tanácsadójává. Itt főleg a nemzetközi gazdasági területen nyújtott segítséget. 2006-ig tartott a hivatali ideje. Pályafutását a Goldman Sachs-nél folytatta, ahol 15 évig tevékenykedett vezetői pozícióban. A szakembert munkássága miatt nemrég Ellis Island Becsületéremmel tüntették ki. Mondjuk úgy, érti a dolgát.

Elébe mennek a bajoknak

A Coinbase-nek nagyobb szüksége van egy ilyen szakemberre, mint eddig valaha. Egyre nagyobb nyomás nehezedik a kriptovalutákra. A Coinbase célja, hogy a világ döntéshozóival közösen olyan szabályrendszert alakítson ki, amivel teljesen kiaknázhatja a kriptovalutákban rejlő potenciált. Persze mindezt úgy, hogy versenyelőnybe kerüljön a riválisokkal szemben. A Coinbase jelenleg több mint 100 országban elérhető. Piaci értéke 50 milliárd dollár körül mozog.

Faryar Shirzad feladata az lesz, hogy törvényhozókkal és szakpolitikai nagyágyúkkal összefogva igazságosabb pénzügyi rendszert hozzon létre.

The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!