Az Erste Bank Hungary felvásárolhatja a Commerzbank hazai leánybankját
Fotó: Shutterstock

Egy bankkal kevesebb lehet Magyarországon

Az Erste Bank megkapta a hatósági jóváhagyást a Commerzbank magyarországi leányvállalatának megvásárlására. Már zajlanak az előkészületek és a tranzakció várhatóan 2022 második felében lezárul - jelentette be az Erste.


A Commerzbank magyarországi leányvállalatának integrálásával az Erste tovább bővíti vállalati üzletágát. A tranzakció zárását követően a Commerzbank ügyfelei is hozzáférhetnek az Erste Bank szolgáltatásaihoz. A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel.

A Commerzbank AG majdnem harminc éve hozta létre magyarországi leányvállalatát, amely a budapesti központon kívül három nagyvárosban működtet irodát. A bank Magyarországon a vállalathitelezési, a kereskedelemfinanszírozási és a deviza üzletág területén rendelkezik erős piaci jelenléttel.

Az akvizíció lezárását követően az Erste Bank Hungary a saját szervezetébe integrálja a Commerzbank Zrt.-t. A vállalati ügyfélszámlák átadása várhatóan 2022 második felében megtörténik, az ügyfelek kiszolgálása a megszokott rendben zajlik.Az Erste Bank részesedése az akvizíciót követően 10 százalék fölé emelkedik a vállalati hitelpiacon. Az Erste Bank vállalati üzletágának évi 20 százalékot meghaladó növekedési üteme magasan az átlag feletti, ennek köszönhetően a kilencedik helyről a piac hatodik legnagyobb szereplőjévé lépett elő.


Ne hagyd ki!