A jegybank adatai szerint tavaly javult a magyar háztartások anyagi helyzete.


December végén például 254 milliárd forint alatt volt a folyószámlahitelek mennyisége, egy év alatt 23 milliárd forinttal csökkent, vagyis jóval kevesebb háztartás várhatta mínuszban az újévet, mint 2019-ben- írja a friss adatokat elemezve a napi.hu.

A bankbetétek is gyarapodtak, 11 213 milliárd forintos történelmi csúcson állt az állományuk az év végén, ami több mint 1700 milliárdos növekedés egyetlen év alatt.

A lap számításai szerint egy átlagos háztartásra vetítve ez több mint 400 ezer forintos növekedés lenne, de nyilván nagy eltérés volt tavaly az egyes családok anyagi helyzetének alakulásában.

Deviza és készpénz  

Történelmi csúcson volt a betéteken belül a deviza-megtakarítások állománya is. Az év végén 1580 milliárd forintnyi összeg volt a háztartások devizaszámláin, 26,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ez részben a forint gyengülésének köszönhető, de sok friss megtakarítás is került a számlákra.

7332 milliárd forint. Ennyi készpénzen ülnek a magyar háztartások. Ez öt év alatt nem kevesebb, mint 68 százalékos növekedés.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!