A jegybank adatai szerint tavaly javult a magyar háztartások anyagi helyzete.


December végén például 254 milliárd forint alatt volt a folyószámlahitelek mennyisége, egy év alatt 23 milliárd forinttal csökkent, vagyis jóval kevesebb háztartás várhatta mínuszban az újévet, mint 2019-ben- írja a friss adatokat elemezve a napi.hu.

A bankbetétek is gyarapodtak, 11 213 milliárd forintos történelmi csúcson állt az állományuk az év végén, ami több mint 1700 milliárdos növekedés egyetlen év alatt.

A lap számításai szerint egy átlagos háztartásra vetítve ez több mint 400 ezer forintos növekedés lenne, de nyilván nagy eltérés volt tavaly az egyes családok anyagi helyzetének alakulásában.

Deviza és készpénz  

Történelmi csúcson volt a betéteken belül a deviza-megtakarítások állománya is. Az év végén 1580 milliárd forintnyi összeg volt a háztartások devizaszámláin, 26,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ez részben a forint gyengülésének köszönhető, de sok friss megtakarítás is került a számlákra.

7332 milliárd forint. Ennyi készpénzen ülnek a magyar háztartások. Ez öt év alatt nem kevesebb, mint 68 százalékos növekedés.


The Conversation

Friss

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Üzent a milliárdos űrhajós az önmagukban kételkedőknek

A Virgin Group milliárdos alapítója, Richard Branson szerint egészséges és teljesen emberi, ha valaki kételkedik magában. Ami igazán fontos, az az, hogy ne engedjük, hogy a félelmeink elnyomják az álmainkat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Redd on Unsplash

Felforgatná az időrabló online meetingek világát egy startup

A Katch nevet viselő informatikai startup négymillió dolláros befektetéshez jutott. A támogatók között megtalálhatók a Tumblr, a Pinterest, a Square és a Giphy nagyágyúi is.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!