Működésének egyik legsikeresebb évét zárta 2020-ban a CIB Bank Kisvállalati Divíziója, mely az egyszerű és gyors digitális megoldásainak és a kisvállalkozásoknak nyújtott teljes körű szolgáltatásainak is köszönhető. Itt valóban a nagyvállalatok komfortját érezheti egy egyéni vállalkozó vagy egy kis cég is. De mit is jelent ez a gyakorlatban?


„Valóban rendkívül sikeres évet zártunk a pandémia ellenére is, a kisvállalati szegmens felső tartományában, azaz a 300 millió és 1 milliárd forint közötti árbevétellel rendelkező cégek körében például már 12 százalékos az akvizíciós piaci részesesésünk. A hitel- és lízingállományunk 30 százalékkal bővült, valamint az NHP lízingfinanszírozásban is 20 százalékos részesedést értünk el" – mondja Fetter István, a CIB Bank Kisvállalati Divíziójának vezetője.

Ügyfélkezelés nagyvállalati szinten

„Hogy mitől érzi magát különlegesnek egy kisvállalat nálunk? Mindenekelőtt a kollégáim szerepét emelném ki, akik készségesen, szinte személyes pénzügyi tanácsadóként segítenek az új és meglévő ügyfeleknek a bankban" – folytatja Fetter István.


Fetter István, a CIB Bank Kisvállalati Divíziójának vezetőjeFotó: CIB Bank


„Ez a kiemelt törődés és gondoskodás mutatkozott meg a számokban is. Egy olyan évben, amikor a koronavírus-járvány sok vállalkozást nagyon nehéz helyzetbe sodort, ez a tanácsadás szinte létkérdés. A piacon ugyanis általában azt tapasztalják ezek a cégek, hogy 1 milliárd forint éves árbevétel alatt nincs pénzügyi rugalmasság, és kevés termék érhető el. Mi úgy kezeljük őket, mint a nagyvállalatokat, a legtöbb termékünk elérhető már számukra is."

Akár egyedi árazást és speciális kondíciókat is kérhetnek a CIB Banknál a kisvállalatok. A bank elemzésekkel segíti a pénzügyi tervezést, sőt a vállalkozások személyre szabhatják a bankolásukat, így a szokásaikhoz igazított kedvezményeket is kaphatnak. „Számos kedvezményt sorolhatnánk még, ilyen például az egyedi áras devizaváltás, a díjmentes bankkártya és számlavezetés, vagy az ingyenes utalás a NAV felé. Mégis a kedvezmények mellett azt emelném ki, hogy valóban az adott cég pénzügyeinek egyedileg kialakított, optimális és takarékos megoldására törekszünk."

​Egyszerű és digitális

Forrás: CIB Bank

A pandémia felgyorsította a bankok és a vállalkozások digitális átállását, ebben a CIB is élen jár. Például ma már teljesen digitálisan, a meglévő ügyfelek esetében akár három munkanap alatt a céges számlán lehet az igényelt kölcsön. A finanszírozási igények feltárására és kiszolgálására kialakított a bank egy hitelajánlat-készítő platformot, melyen csupán néhány adat kitöltése után szinte azonnal előzetes bírálatot kap a vállalkozás. Ha pedig megfelel a feltételeknek, akkor rendkívül gyorsan, akár néhány napon belül hozzáférhet az igényelt hitelösszeghez is. „A kisvállalati szegmensben kiemelt hangsúlyt fektetünk a lízing formájában történő finanszírozásra is, mely egyaránt kapcsolódhat gép, berendezés vagy tetszőleges gépjármű beszerzéséhez" – emelte ki Fetter István, aki a CIB Lízing igazgatósági tagja is. Sokak számára egy pénzügyi döntés meghozatalához azonban még mindig fontos a személyes kapcsolat. A megújult és komfortossá alakított bankfiókok mellett a CIB mobilbankárait a cég akár a saját telephelyére is „rendelheti".

​A munkavállalók megtartásában is segít a bank

Jó példa továbbá a komfortos, szerethető bankolásra a CIB munkavállalói kedvezményprogramja, a CIB Easy, amellyel az alkalmazottak jelentős kedvezményeket érhetnek el a bank termékeinek körében.

A tájékoztatás nem teljes körű. A szponzorált cikkben szereplő termékek részletes feltételeit a mindenkor hatályos, vonatkozó ügyféltájékoztatók, kondíciós listák és üzletszabályzatok tartalmazzák, melyek megtalálhatóak bankfiókjainkban, valamint a www.cib.hu honlapon. Befektetési döntése meghozatala előtt minden esetben gondosan tájékozódjon, részleteiben mérlegelje tervezett befektetése tárgyát, kockázatát, befektetése tárgyának megszerzéséhez, tartásához, értékesítéséhez kapcsolódó díjakat! A CIB Bank felelős pénzintézetként javasolja, hogy döntését ne csak ezt a reklámcélú tájékoztatást olvasva hozza meg.

The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!