Hatékony fegyvert vet be az OTP az adathalászok ellen
Fotó: Shutterstock

Hatékony fegyvert vet be az OTP az adathalászok ellen

A bűnözők egyre változatosabb módszerekkel érik el, hogy az óvatlan vagy gyanútlan ügyfelek saját maguk adják meg az adathalászoknak azokat az érzékeny adatokat, amelyekkel aztán internetbanki fiókjukba belépve, a csalók pillanatok alatt teljesen le tudják üríteni az áldozatok számláit. Ezekben az esetekben a gyors intézkedés, az azonnali beavatkozás lehetősége szó szerint kincset érhet.Az OTP Bank új internet- és mobilbanki funkciójaéppen ilynkor siet gyorsan és hatékonyan az ügyfelek segítségére: ha arra gyanakodnak, hogy belépési adataikat adathalász csalók szerezték meg, mostantól egy kattintással letiltható a belépés, így megakadályozható, hogy a bűnözők ellopják, tovább utalják saját maguknak az áldozat számláján lévő pénzt.
A letiltást követően értelemszerűen a számla jogos tulajdonosa sem fog tudni belépni az internet- vagy mobilbankjába, azonban a bank telefonos ügyfélszolgálatán vagy személyesen bármelyik OTP Bank fiókban a hozzáférés később bármikor újra aktiválható. A számlá(k)hoz tartozó bankkártyá(k) továbbra is használhatóak maradnak.

Sajnos még a legtudatosabb ügyfeleket is megtéveszthetik a csalók. Ha fennáll a veszélye, hogy adatlopás történt, azt ajánljuk felhasználóinknak, hogy éljenek a letiltási lehetőséggel. Kérjük, azt azonban gondolják át a letiltás előtt, hogy valóban az internet- és mobilbank belépéshez használt adataikat adták-e ki az elkövetőknek, nem pedig a bankkártya-adataikat. Ha a csalók bankkártya adatokat szereztek meg, akkor ne az internet- és mobilbank belépést tiltsák le, hanem az InternetBankban vagy a MobilBank "Kártyáim" menüpontjában a bankkártyáikat

-hívta fel a figyelmet Kökény-Majer Anita, az OTP Bank digitális szolgáltatásainak fejlesztéséért felelős vezetője.


Az új funkció mostantól elérhető minden OTP InternetBank és OTP MobilBank felhasználó részére, a Beállítások menüpontban az OTP internet- és mobilbank belépés letiltása lehetőséget választva.


Ne hagyd ki!