Adathalászok miatt adott ki figyelmeztetést a hitelintézet. A csalók ezúttal arra sem vették a fáradságot, hogy tisztességesen megfogalmazzák az sms-ben küldött üzenetet, de ha valaki rákattint a mellékelt linkre, könnyen pórul járhat.


Az sms-ek legtöbbször +36 30 3444 295 telefonszámról érkeznek, de a szám változhat. A legfontosabb az, hogy az OTP Bank soha nem küld ügyfeleinek ilyen tartalmú üzeneteket. A leghatékonyabb védekezés az, ha azonnal törlöd az üzenetet és még véletlenül sem kattintasz rá a mellékelt linkre, ami egy internetbankhoz hasonló felületre visz.

Az sms szövege:

OTP: A mai napon uj kedvezmenyezettet adtak hozza. Ha ez nem On vedi fiokjat

- majd egy adathalász honlapra mutató link következik.

Az érthetetlen szöveg egyértelműen jelzi, hogy adathalászokkal van dolgunk, de ez nem mindig van így. Az utóbbi időben egyre kifinomultabb módszerekkel dolgoznak és egyre pofátlanabbak a csalók, erről ITT írtunk.


The Conversation

Friss

Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Gyermelyi Zrt.

„Az a jó bank, amelyik úgy kezel, mintha saját magának adna tanácsot” (x)

Idén 50 éves a Gyermelyi Zrt., Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és malomipari szereplője, amely épp 20 éve áll pénzügyi kapcsolatban az MKB Bank Nyrt.-vel. A Gyermelyi életének majdnem felét, a rendszerváltás utáni korszak kétharmadát ez az együttműködés határozta meg. Ahogy Sárossy Attila, a Gyermelyi igazgatója fogalmaz: az MKB Bankkal való együttműködésük a legjobb stabil banki kapcsolat kategóriáját jelképezi, amit a 20 év töretlen és kölcsönös bizalma tökéletesen bizonyít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!