Íme pár ok, hogy miért érdemes bankszámlát nyitni!
Fotó: Raiffeisen Bank

Íme pár ok, hogy miért érdemes bankszámlát nyitni! (x)

Túlzás nélkül állítható, hogy a bankszámla ma már nélkülözhetetlen. Legyen valaki idősebb, vagy fiatalabb, érdemes megkeresni a pénzügyeihez leginkább illő megoldást. A bankszámlanyitás ugyanis számos előnnyel járhat. Ingyenes számlavezetés, jóváírások, ajánlóprogramok várják a leendő ügyfeleket. A folyamat pedig sosem volt olyan egyszerű, mint manapság. Ebben a bejegyzésben górcső alá vesszük a legfontosabb tudnivalókat a bankszámlanyitás menetével kapcsolatban.


A bankszámlanyitás feltételei

Először is érdemes tisztázni, mikortól, és milyen feltételekkel nyithat valaki bankszámlát. Ez szinte minden lakossági bankban, pénzintézetben lehetséges. Lényegében nem is kell hozzá sok minden: személyazonosításra alkalmas igazolvány (személyi igazolvány, vezetői engedély, vagy útlevél), és lakcímkártya is elegendő lehet. Nyugdíjas, vagy diák (junior) számlához a jogosultságot is igazolni kell – általában, hiszen a Raiffeisen Bank Yelloo számla esetén a 26 év alatti fiataloknak erre nincs szükségük. Bankszámlát kortól függetlenül szinte bárki nyithat, de 18 éves kor alatt szülői beleegyezés is szükséges.

A bankszámlanyitás előnyei

A bankszámlanyitásra nem érdemes úgy gondolni, mint valami szükséges rosszra. Sőt, számos olyan kedvezményre és akcióra lehet szert tenni, amelyek feldobják ezt az alapvetően szürkének tűnő folyamatot. A Raiffeisen Banknál a következő extrákkal lehet számolni:

  • Ingyenes számlavezetés: a Díjnyertes Számlával akár teljes mértékben lenullázhatja havi díját, amennyiben havonta legalább 200.000 Ft jóváírás érkezik bankszámlájára, továbbá aktívan használja betétikártya-szolgáltatását, vagy a digitális alkalmazásokat és felületeket. A 18-25 év közötti ügyfelek számára szóló Yelloo számla havi díja 0 Ft, feltételek nélkül.
  • Akár 30.000 Ft jóváírás: Amennyiben a banknál új ügyfélként, promóciós bankszámlát (Díjnyertes Számla, Aktivitás 3.0 Számla, Premium Gold 2.0) nyit 1 év hűségnyilatkozattal, 30.000 Ft jóváírás üti a markát.
  • Ajánlóprogram, további jóváírások: aki részt vesz a Raiffeisen ajánlóprogramjában, valamint felhívja ismerősei figyelmét, ajánlja a bank termékeit, további jóváírásokat kap. Ráadásul újonnan számlát nyitó ismerőse, céges partnere is kedvezményre tesz szert. Amennyiben 5 ismerősét ajánlja, maximum 250 000 Ft-ot is kaphat.

A bankszámlanyitás tehát izgalmas kaland lehet, további előnyökkel fűszerezve. Eddig azonban nem esett szó az igazi 21. századi megoldásokról, a digitális bankolásról, mobilfizetésről (okostelefon), illetve a hagyományosan hosszadalmas, unalmas banki bürokrácia leváltásáról.

Digitális bankolás

A pénzügyek intézéséhez ma már nem kell sorban állni a bankban. Az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás, a myRaiffeisen mobilapplikáció egyszerűvé, átláthatóvá és logikussá teszi a pénzügyek kezelését. Android és iOS operációs rendszereken egyaránt elérhető.

Mobilfizetés

A bankkártyás fizetésnél aligha létezik egyszerűbb módszer – gondolhattuk évekkel ezelőtt. A készpénzes vásárlásnál jóval egyszerűbb, kényelmesebb lett a folyamat. A technológia azonban mára ezt is meghaladta. A mobilfizetéssel szó szerint egyetlen érintéssel vásárolhat, bankkártyájának fizikai használata nélkül. Mindezt gyorsan és biztonságosan. A bevételekről, kiadásokról pedig átláthatóan, havi bontásban lehet tájékozódni az applikáción keresztül.

Bankszámlanyitás azonnal

Amennyiben régebben valakit visszatartott a bankfióki ügyintézés, a várakozás és a rengeteg aláírási procedúra, manapság ezek sem jelenthetnek akadályt a bankszámlanyitáshoz. Napjainkban már ki sem kell mozdulni a lakásból. Online, videós azonosítással gyorsan, egyszerűen megnyitható a bankszámla. (x)

myRaiffeisen

Fotó: Raiffeisen Bank

Ne hagyd ki!