A lakosság 270 milliárd forintért vásárolt nyomdai úton előállított Magyar Állampapír Pluszt a postákon.


A legtöbb MÁP Pluszt Budapesten és Pest megyében vették, de a legnagyobb forgalmat három vidéki értékesítési ponton jegyezték föl az elmúlt egy évben. A Világgazdaság azt írja a Magyar Postától kapott adatok alapján, hogy az első helyezett a rangsorban a Nyíregyháza 1 jelű hivatal, amely 2,6 milliárd forintért vásároltak ebből az állampapírból az ügyfelek.

A második helyezett az eladott mennyiség alapján a Pécs 1 posta, míg a bronzérmet a Miskolc 1 posta viheti el. A fővárosi posták közül kiemelkedő volt a XI. kerület Fehérvári úti, Budapest 112 posta 2,03 milliárd forintos értékesítése, amellyel a fiók egyébként a hatodik a sorban.

A legjobban a 100 ezrest viszik

A 10 ezer, 50 ezer, 100 ezer, 500 ezer, valamint egymillió és kétmillió forintos címletekben megvásárolható nyomdai MÁP Pluszból a százezrest választják a legtöbben. Emellett az 500 ezer és az egymillió forintos címletek a kedveltebbek, a nyári hónapok óta pedig a kétmillió forintos címlet népszerűsége is emelkedik. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a háztartásoknál lévő állampapír-állomány november végén 8994,6 milliárd forintot tett ki, 15,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget.

  Itt tudod megvenni a nyomtatott MÁP Pluszt

A Magyar Állampapír Pluszt elektronikus formában 2019. június 3-tól, nyomtatott változatban 2019. november 4. óta lehet megvásárolni. A Magyar Államkincstár megbízásából mindkét típus forgalmazásában a Magyar Posta is részt vesz az erre kijelölt postahelyeken: a nyomdai MÁP Pluszt azonban kizárólag a Magyar Posta hálózatában, mintegy 2160 helyen vásárolhatják meg és válthatják vissza az ügyfelek.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Mit csinál manapság Melinda Gates? Amit Jeff Bezos exneje is!

Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Mit mérlegeljünk elektromos autó vásárlása előtt? 4 tipp a szakértőtől

Nagy értékű vagyontárgy beszerzésekor számos tényezőt figyelembe veszünk. Nincs ez másképpen elektromos gépjármű vásárlásakor sem. De mi alapján döntsünk ilyenkor? Mutatjuk!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

26 milliárdra büntették a Zoom-ot, mert kiszivárogtatta a felhasználók adatait

Az Egyesült Államok Kerületi Bírósága 86 millió dollárra, átszámítva közel 26 milliárd forintra büntette a videokonferenciákra szakosodott Zoom vállalatot a felhasználók személyes adatainak kiszivárogtatása miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!