Újraindítási gyorskölcsön

Aláírták az első szerződéseket a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönre a Magyar Bankholding tagbankjaiban.


A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank MFB Pontjain már négyszáz igényt fogadtak be mintegy három és félmilliárd forint értékben, több mint száz ügyletet pedig már jóvá is hagytak

-írja közleményében a Magyar Bankholding.

A kérelmek mintegy kétharmadát a Magyar Bankholding MFB Pontjain nyújtották be: a Takarékbank több mint 270, az MKB Bank csaknem 70, a Budapest Bank fiókjai pedig több mint 60 hiteligénylést fogadott az elmúlt másfél hétben. A vállalkozások eddig átlagosan mintegy 8,5 millió forintot igényeltek.

A feltételek

Az 1-10 millió forint közötti kamatmentes kölcsönt a koronavírus-járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatokban működő mikro-, kis- és középvállalkozások mellett egyesületek, egyéni vállalkozók és katás cégek is igényelhetik az újrakezdéshez. A hitel felvételére több mint ötven tevékenységi kör jogosult, a vendéglátástól és a szálláshely-szolgáltatástól kezdve a nem alapvető cikkeket árusító kereskedőkön át az előadóművészekig és a szórakoztatóiparig. Fontos tudni, hogy csak a vállalkozás főtevékenysége után lehet igényt benyújtani, a felvett összeg pedig nem haladhatja meg a vállalkozás 2019-es árbevételét.

Amit a kölcsönről tudni kell

A gyorskölcsön a bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve a nyitáshoz szükséges készletek finanszírozására fordítható. A hitelt legfeljebb tízéves futamidővel és hároméves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően százszázalékos előleg folyósításával. A költségekkel a folyósítást követő másfél éven belül kell elszámolni.


Ne hagyd ki!