Egy kék-fehér-narancssárga-rózsaszín-piros-zöld Visa kártya egy fekete felületen péznérmék mellett
Fotó: Pixabay

A Visa segítő jobbot nyújt a nagy dobásra készülő bankoknak

A világon egyre több bank barátkozik a gondolattal, hogy kriptovalutákkal bővítse pénzügyi szolgáltatásait. Sokan azonban még mindig sötétben tapogatóznak a digitális tokenek világában. Nekik szeretne segítséget nyújtani a Visa az újonnan elindított globális kriptovaluta-tanácsadói szolgáltatásával.Haladni kell a korral

A Visa tanácsadói szolgáltatása a digitális valutákat kutató központi bankokat, a nem helyettesíthető tokenek (NFT) területén elmerülni vágyó kiskereskedőket és azokat a pénzintézeteket célozza, amelyek kripto-ajánlatokkal próbálják becsalogatni, illetve megtartani az ügyfeleket.

A világ legnagyobb elektronikus fizetési tranzakciókat feldolgozó vállalata globális tanácsadói programjában:

  • kriptovalutákkal kapcsolatos oktatásokat kínál a pénzintézeteknek,
  • lehetőséget nyújt az ügyfelei számára, hogy digitális ajánlatokhoz használják a fizetésfeldolgozó hálózatát,
  • továbbá a háttérműveletek kezelésében is segít

A Visa friss globális tanulmánya szerint a megkérdezett kriptotulajdonosok csaknem 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a következő 12 hónapban nagy valószínűséggel elsődleges bankját egy olyanra cseréli, amely kripto-szolgáltatásokat is kínál.

Az új szolgáltatás időzítése nem véletlen, ugyanis a Visa még idén bevezeti azokat az új rendszerfejlesztéseket, amelyek lehetővé teszik digitális valuták vásárlását, eladását és tárolását banki partnerein keresztül.

Csak idő kérdése

A Visa egy ideje már jelen van a kriptopiacon. Számos kártyaprogramja létezik, amelyekkel egyebek között bitcoint kereshetnek a felhasználók bizonyos vásárlások alkalmával. Továbbá a hálózat támogatni fogja az USD Coin használatát is a tranzakciók elszámolása során. Ez egy úgynevezett stablecoin, amelynek értéke közvetlenül az USA-dollárhoz van kötve.

Ahhoz azonban, hogy a kriptovalutákat, például a bitcoint csereeszközként lehessen használni, árstabilitásra van szükség. Ezen a véleményen van Vasant Prabhu, a Visa pénzügyi igazgatója is.

Ha az árfolyam néhány órán belül 60 000 dollárról 50 000 dollárra ingadozik, akkor egy kereskedő számára nagyon nehéz elfogadni a (bitcoint) valutaként. Nem tudom, hogy az olyan kriptovaluták, mint a bitcoin, valaha is csereeszközzé válnak-e. A stabilcoinok viszont azok lesznek

- mondta Prabhu, hozzátéve, hogy a Visa megkönnyítheti a partnerek számára ezeket a tranzakciókat, amikor eljön az ideje.

Ne hagyd ki!