A szóban forgó gabonakeveréket az üzletlánc minden magyarországi egységében blokk nélkül is visszaveszik, az árát visszaadják.


Az Aldi tájékoztatása szerint a visszahívás a „Natur Aktiv Bio gabonakeverék 750 g" nevű termék 2021. augusztus 26-i lejáratú tételeit érinti. Az intézkedés oka, hogy egy minta-ellenőrzésen kis mértékben etilén-oxidot mutattak ki benne. Az anyag a boltlánc közleménye szerint szezámmagból származik. Az Aldi azt kéri a vásárlóktól, hogy az érintett tételből, amely egyébként a minden magyarországi boltjában kapható volt, ne fogyasszanak.

A kockázat


A szennyezett termékek rövid távú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, hosszú távú és rendszeres bevitele azonban növelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának esélyét. Az Aldi elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait követve döntött a visszahívásról. A boltlánc tájékoztatóját, benne a termék fotójával, ITT találjátok.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!