A szóban forgó gabonakeveréket az üzletlánc minden magyarországi egységében blokk nélkül is visszaveszik, az árát visszaadják.


Az Aldi tájékoztatása szerint a visszahívás a „Natur Aktiv Bio gabonakeverék 750 g" nevű termék 2021. augusztus 26-i lejáratú tételeit érinti. Az intézkedés oka, hogy egy minta-ellenőrzésen kis mértékben etilén-oxidot mutattak ki benne. Az anyag a boltlánc közleménye szerint szezámmagból származik. Az Aldi azt kéri a vásárlóktól, hogy az érintett tételből, amely egyébként a minden magyarországi boltjában kapható volt, ne fogyasszanak.

A kockázat


A szennyezett termékek rövid távú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, hosszú távú és rendszeres bevitele azonban növelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának esélyét. Az Aldi elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait követve döntött a visszahívásról. A boltlánc tájékoztatóját, benne a termék fotójával, ITT találjátok.


The Conversation

Friss

Oroszország ismét nekiment a Google-nek, felkészül a Twitter és a Facebook

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor hárommillió rubelre, azaz nagyjából 12,3 millió forintra büntette a Google-t személyes adatkezelésre vonatkozó jogszabályok megsértése miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Kétszeres díjért kergetik a labdát az induló hazai focibajnokságban

Az első osztályú labdarúgó-bajnokságban a helyezésekért járó díjazás nem változott, az aranyérmes csapat kétszázmilliót kap. Az összdíjazás azonban 6,6-ról 12 milliárdra nő. Az NB II.-ben is 4,8 milliárd forintra emelkedik a pénzdíj.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
©buenoalvaro/123RF.COM

Egy betűvel hosszabb, egy forinttal sem drágább az új rendszám

Nem kell többet fizetni a jelenlegi díjaknál a négy betűből és három számból álló rendszámokért, amelyeket 2022 júliusától adnak majd ki az újonnan forgalomba helyezett járművekre.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!