Egy Asus laptop van a képen, amely egy asztalon található, a képernyőn az Asus logója és mottója látható, a háttér homályos
Forrás: Shutterstock

Gyorsan, szagold meg a laptopodat, lehet, hogy nagy a baj!

Az Asus nagyszabású termékvisszahívási akciót hirdetett, miután számos felhasználó arról számolt be, hogy a gyártó alaplapjai megolvadtak.Égető probléma

A felháborodott vásárlók először a közösségi média felületeken, egyebek között a Redditen adtak hangot aggodalmaiknak. Sokan arról számoltak be, hogy a tajvani számítástechnikai vállalat által gyártott ROG Maximus Z690 Hero nevű alaplap használat során füstöl, de olyan is előfordult, hogy kigyulladt és leolvadt. Komoly problémáról van szó, ugyanis a számítógépek, laptopok kritikus fontosságú hardveres eszközeit az alaplap fogja össze, így egy esetleges tűz során más alkatrészek is sérülhetnek.

A legtöbb esetben egy 53-as Bios figyelmeztető kód jelent meg a képernyőn, ami a memória inicializálási hibájára utal.

A Z690 Hero egy csúcskategóriás alaplap, amelyet a nagy teljesítményű játék laptopokhoz fejlesztett a vállalat.

Így ellenőrizheted

Az Asus elismerte a hibát. Időközben pontosan azonosította, hogy a probléma a 2021-ben gyártott, 90MB18E0-MVAAY0 cikkszámú és az MA, MB vagy MC-vel kezdődő sorozatszámú egységeket érintheti.

A tulajdonosok legegyszerűbben a termék csomagolásáról tájékozódhatnak gépük sorozatszámáról. IDE KATTINTVA bárki leellenőrizheti az Asus honlapján, hogy az ő alaplapja érintett-e az ügyben. Ha igen, akkor fel kell venni a kapcsolatot az Asus-szal, hogy orvosolja a problémát. A cég elérhetőségei szintén a honlapon találhatók.

Ne hagyd ki!