Egy nyilvánosságra került belső dokumentumon csúszhat el a Nestlé

Egy nyilvánosságra került belső dokumentumon csúszhat el a Nestlé

Kínos botrányba keveredett az élelmiszeripari termékeket gyártó óriás. Egy belső vállalati anyagban az áll, hogy az élelmiszeripari cég termékeinek 60 százaléka nem felel meg az egészséges nemzetközileg elismert definíciójának, néhány terméke pedig soha nem is lesz az, hiába próbálkoznak a megújításukkal.


A Financial Times (FT) által megismert, a nagyvállalat vezetőségében körözött dokumentum szerint a Nestlé árbevételének mindössze 37 százaléka származik olyan élelmiszerekből és italokból, amelyek az ausztrál egészséges élelmiszereket osztályozó rendszerben 3,5 csillag feletti pontot kapna. (Nem számítva az állateledeleket és a speciális orvosi élelmiszereket.) A vg.hu megjegyzi, az ausztrál rendszerben 5 pont a legmagasabb és számos nemzetközi szervezet használja azt referenciaként. A rendszerben a 3,5 pont számít az „egészséges elismert definíciójának".

Nem is lesz jobb?

Jelentős javulást értünk el termékeinkben, de portfóiónk továbbra is elmarad az egészséges külső definíciójától egy olyan környezetben, amelyben a szabályozói nyomás és a fogyasztói elvárások egyre magasabbak

–olvasható egyebek között a dokumentumban.

Az adatok nem tartalmazzák a csecsemő tápszereket, a kávét, valamint a speciális, orvosi előírásra alkalmazott étrendet. Ez az FT szerint azt jelenti, hogy a Nestlé teljes, 92,6 milliárd svájci frankos árbevételének nagyjából a fele érintett. (Képünk illusztráció, NEM az érintett termék szerepel rajta)


Ne hagyd ki!