Kiderült, hogy mitől lett szennyezett egy csomó tejföl
Fotó:Shutterstock

Kiderült, hogy mi okozta a tejfölszennyeződést az Alföldi Tejnél

Műszaki hiba miatt szennyeződtek azok a tejfölök, amiket ki kellett vonni a forgalomból - közölte a termékeket gyártó Alföldi Tej Kft.


Belekóstoltak

Az elváltozásokat érzékszervi termékkóstolások során fedezték föl, a hatóságokat és a kereskedelmi partnereket haladéktalanul értesítették - olvasható a közleményben. Hozzátették, hogy a mikrobiológiai szennyeződés elszórtan jelentkezett, ám elővigyázatosságból minden tejfölt visszahívtak, amelyek augusztus 2. és augusztus 14. közötti gyártási idővel, szeptember 15-i és szeptember 28-i lejárattal kerültek forgalomba. Az intézkedés 15 márka különböző kiszerelésű változatait érinti, szám szerint 54-et.

Megy a kukába

A mikrobiológiai szennyeződés esetén a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható, és főzés nélkül gyomorpanaszokat okozhat. Az ilyen termékeket a gyártó a jogszabályi előírásoknak megfelelően megsemmisíti, és mindent megtesz annak érdekében, hogy többet ilyen hiba ne fordulhasson elő.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) még hétfőn adott ki tájékoztatást termékvisszahívásról az Alföldi Tej Kft.-re hivatkozva. A szennyezett termékek listáját cikkünkben megtalálod.


Ne hagyd ki!