Gyors és biztonságos bevásárlást ígér a Tesco

A héten várhatóan elérjük a 2,5 millió beoltottat. Ez a feltétele annak, hogy kinyithassanak a boltok, igaz, már az új szabályok szerint, amelyek kimondják, hogy át kell állni a négyzetméterarányos forgalomkorlátozásra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat egyidőben a boltokban. A Tesco ennél szigorúbb szabályokat alkalmaz.


Üdvözöljük a lépést, ez a csekély ára annak, hogy újra megnyissanak a most bezárt egységek. Megvannak az eszközeink, ahol indokolt volt, eddig is maximáltuk a vásárlók számát. Angliában már tavaly nyártól ez megy, de az ősz óta például Szlovákiában is, és működik. A saját rendszerünkben 15 négyzetméterrel számolunk fejenként, és bár a jogszabály csak 10-et ír elő, mi akkor is maradunk a 15-nél

-mondta a vg.hu-nak Pálinkás Zsolt, a TescoGlobal Áruházak Zrt. vezérigazgatója,

A nagy alapterületű áruházakban aligha okoz fennakadást a limit, de a kisebbeknél sem feltétlenül. A korábbi külföldi tapasztalatok szerint hat-nyolc percnél többet soha senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba, az esetek többségében pedig nincs sor.

Mi változik?

A Tesco hazai vezetője egy korábbi lapinterjúban már elmondta, milyen módszerekkel biztosítják az új szabályok betartását áruházaikban.

  • A boltok, áruházak bejáratánál egy figyelemfelkeltő információs poszter várja a vevőket, majd folyamatosan tájékoztatják őket a biztonsági előírásokról: a belső sorállásnál 2 méterben határozták meg a biztonságos távolságot, a pénztáraknál és a pultoknál plexifallal védik a vásárlás biztonságát, mind a dolgozókat, mind a vásárlókat.
  • Minden boltban kézfertőtlenítő állomást helyeznek el, ahol nem csak a kezét, hanem a kosarát is le tudja fertőtleníteni a vevő és a pandémia kitörése óta gyakrabban takarítanak a vásárlótérben is.
  • Az áruházláncnál a számolásos módszer vált be a legjobban, tehát a manuális számlálással szerzett adatokat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a bejövő és kimenő vevők számát tableten rögzítik.
  • A legnagyobb létszámú boltjaikban van egy automata rendszer, ami egy nagy képernyőn tájékoztatja a vásárlókat a bent lévő vevők számáról, hogy még „zöld" az áruház és be lehet lépni, és ahogy közelednek a telítettség felé, úgy vált a pirosba a monitor és amikor elérik a maximumhatárt, a rendszer jelez az egyik kollégának, aki megkéri a vásárlókat, hogy várakozzanak az eladótéren kívül.


Ne hagyd ki!