Visszaesett a lakásvásárlók száma
Fotó: Shutterstock

Nőtt az eladók, zuhant a vásárlók száma a lakáspiacon

Októberben – éves összevetésben nézve – egy százalékkal nőtt a lakóingatlanok friss kínálata, a kereslet ugyanakkor jelentősen, több mint negyven százalékkal visszaesett – írják elemzésükben az ingatlan.com szakértői.


Településtípusokat nézve a községekben nőtt meg igazán a feladott hirdetések száma: az egy évvel korábbinál kilenc százalékkal több ház és lakás került a piacra. A kereslet országos szinten jelentősen elmaradt az egy évvel korábbitól. Az eladó lakások iránti érdeklődések több mint 40 százalékkal estek vissza tavaly októberhez képest.

Pest megyében több mint 50 százalékkal, Hevesben, Győr-Moson-Sopronban, Csongrád-Csanádban, Zalában és Budapesten 41-43 százalékos volt a csökkenés. Közben Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Tolna, Békés, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében visszafogottabban, 22-29 százalékkal esett vissza az érdeklődés.


A november fontos hónap lehet az ingatlanpiacon, mert a kormány dönthet az év végén lejáró támogatások esetleges meghosszabbításáról.

Ne hagyd ki!