A főpolgármester jogi úton akadályozná meg a bérlakások eladását
Fotó:123RF

A főpolgármester jogi úton akadályozná meg a bérlakások eladását

Karácsony Gergely az ellenzéki polgármesterekkel közösen minden törvényes utat végigjár, hogy megakadályozza az önkormányzati lakások értékesítését, és ha kell, az Alkotmánybírósághoz fordulnak.


A Böröcz László fideszes képviselő által benyújtott javaslat szerint azok a bérlők vehetnék meg a lakásokat, akiknek 2020. december 31-én már fennállt a bérleti jogviszonyuk. A vételi jog a bérlőt, a bérlőtársakat egyenlő arányban, a társbérlőt az általa kizárólagosan használt lakóterület arányában, illetve ezeknek a személyeknek az egyenes ági rokonát, valamint örökbe fogadott gyermekét illeti meg. Az indoklás szerint a lépéssel a magyar családok saját otthonhoz jutását segítenék.

Korábbi cikkünkben leírtuk, hogy milyen feltételekkel és milyen áron lehetne megvásárolni az önkormányzati lakásokat, még egy számítást is közzétettünk.

Karácsony nem hagyja

Egy zuglói esetet felidézve a főpolgármester azt írja a közösségi oldalán, hogy a jövőben az önkormányzatok nem fognak tudni segíteni a bajba jutott bérlőkön, mert szép sorban elfogy az utolsó önkormányzati bérlakás is. Mint írta,

a törvényjavaslat néhány ezer bérlő számára méltányolható előnyt jelent, de az igazi nyertesei az ügyeskedők, fideszes csókosok és konkrétan a lakásmaffia lesz. Vesztes pedig az egész ország, mindenki, akinek nem volt olyan szerencséje, hogy önkormányzati bérleményhez jusson, és a fél életét le kell dolgoznia azért, hogy méltó lakhatása legyen.

A főpolgármester bejegyzése

Zuglói polgármester voltam, amikor civil barátaim hívtak egy kerületi kilakoltatáshoz. Az idős, beteg házaspár a...

Közzétette: Karácsony Gergely2021. május 13., csütörtök


Ne hagyd ki!