A REvil néven futó orosz hackercsoport az Acer után az Apple-t is megtámadta. A tolvajok 50 millió dollárt követelnek az USA legértékesebb vállalatától.


A The Record értesülései szerint a hackercsoport a világ legnagyobb laptopgyártójától, a tajvani Quanta Computer-től szerezte meg az Apple bemutatásra váró, illetve már ismertetett termékeinek terveit, leírásait.

Szorít az idő

Ahogy azt már megszokhattuk a Sodinokibi néven is ismert hackerektől, a Dark Weben található oldalukra töltik fel az üggyel kapcsolatos dokumentumokat és információkat. Az itt közzétett üzenetükben leírták, hogy a Quanta Computer elutasította a váltságdíj kifizetését, így az Apple-nek május 1-ig van ideje arra, hogy teljesítse a követelésüket. Addig viszont minden egyes nap nyilvánosságra hoznak egy új tervrajzot. A hackerek elmondása szerint több nagyobb gyártó is sorban áll az ajtajuk előtt a megszerzett zsákmányért.

Nem az első

Az elmúlt hónapokban sokszor találkozhattunk a REvil támadásaival. Nemrég az Acer-t zsarolták meg adatok szivárogtatásával, tőlük is 50 millió dollárt kértek, annyi különbséggel, hogy ezt az összeget Monero kriptovaluta formájában akarták megkapni. Az utóbbi hetekben pedig a francia Pierre Fabre kozmetikai cég esett áldozatukul.

Mindegyik céget az úgynevezett ransomware támadással ostromolták, így hozzáfértek az adott cég adataihoz, letöltik azokat, majd titkosítják, így az illetékesek nem tudnak hozzájuk férni, csak a hackerek engedélyével.

Az Apple, amely a napokban vezette be új termékeit, egyelőre nem kommentálta az eseményeket.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!