Egy pohárnyi víz fertőtlenítő szerrel vegyítve, egy orvosi kesztyűt viselő ember tartja a poharat, a háttérben maszk, tabletták és egy kézfertőtlenítő
Fotó: Shutterstock

Víz helyett fertőtlenítőt szolgált fel, gigabírságot kapott az étterem

William Cronnon élete nyolc évvel ezelőtt egy pillanat alatt borzalmas fordulatot vett. Egy sokéves jogi csatát követően úgy tűnik, végre megnyugodhat, ugyanis 9,4 millió dolláros kártérítést ítéltek meg neki.

Sorsfordító hiba

Amikor a COVID-19 járvány két évvel ezelőtt berobbant, szinte semmit nem tudtunk a kórokozóról, ezért az emberek mindenféle módszert kipróbáltak, hogy elkerüljék a megbetegedést. Sokan még azon is elmorfondíroztak (de tényleg), hogy vajon jó ötlet-e meginni a fertőtlenítő szereket? Ha tisztában lettek volna azzal, hogy milyen szörnyűségek történtek William Cronnonnal 2014 áprilisában, akkor minden bizonnyal fel sem merül bennük, hogy ledöntsék a veszélyes vegyi anyagot.

Cronnon nyolc évvel ezelőtt az amerikai Tennessee államban meglátogatta a Marion megyében található egyik Cracker Barrel éttermet. Minden flottul ment, egészen addig, amíg a személyzettől kért egy pohár vizet. Mint kiderült, a poharába egyelőre tisztázatlan körülmények között Eco-San háztartási tisztítószer került. Ez egy olyan vegyszer, amelyet az étterem a konyha tisztítására használt, egy jelöletlen kancsóban tárolták. Az Eco-Sannak súlyos egészségkárosító hatása van, hivatalosan „extrém veszélyes” anyagként tartják számon.

Cronnon égési sérüléseket szenvedett a száján és a nyelőcsövén, a következményektől a mai napig szenved. Bíróságra vitte az ügyet.

Villámgyors ítélet

Cronnor ügyében végül a napokban ítéletet hirdettek, mely szerint a Cracker Barrel étteremnek 9,4 millió dolláros, átszámítva nagyjából 2 milliárd 951 millió forintos kártérítést kell fizetnie az áldozatnak.

Az esküdtszéknek mindössze 30 percre volt szüksége, hogy 4,4 millió dolláros kártérítési ítéletet hozzon – ez az egyik leggyorsabb ítélet, amit valaha láttunk –, majd alig 10 percnyi tanácskozás után további 5 millió dollárral növelték a korábbi összeget

-mondta Thomas Greer, Cronnor ügyvédje.

Az örömhír ellenére Greer még nem nyugodott meg. Úgy véli, az étteremlánc fellebbezni fog az ítélet ellen, és szerinte ügyfele végül nem fog millió dolláros kártérítést kapni.

Bár nagy tisztelettel viseltetünk az ügy iránt, nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, és határozottan nem értünk egyet az esküdtszék döntésével, amely egy szerencsétlen és elszigetelt incidenssel kapcsolatban született, amely nyolc évvel ezelőtt történt az egyik üzletünkben. Bár mérlegeljük további lehetőségeinket, örülünk, hogy ezt az ügyet végre magunk mögött tudhatjuk

-reagált a Cracker Barrel az ítéletre.


Ne hagyd ki!