Elpártolt a szerencse a lottózó dolgozójától
Fotó: Shutterstock

Magának kapart a lottózó dolgozója, lebukott

A Fonyódi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki csaknem 1,5 millió forintot sikkasztott egy lottózóból.Az ügyészség tájékoztatása szerint a nő egy lottózóban dolgozott, amikor anyagi nehézségei támadtak. Ezen úgy próbált meg segíteni, hogy 2021 decembere és 2022 májusa között 573 darab, összesen 1 millió 120 ezer forint értékű sorsjegyet kapart le anélkül, hogy azok ellenértékét kifizette volna, mert abban bízott, hogy nagyobb összegű nyereményhez fog hozzájutni, és abból rendezni tudja a hiányt.

A nyeretlen sorsjegyeket megtartotta, és azokat a leltárjelentésekben meglévőként tüntette fel.

Az asszony ezen kívül a lottózó 2022 májusi forgalmából több mint 300 ezer forintot elvett, így összesen csaknem 1,5 millió forintos kárt okozott. A közlemény szerint a vádlott a bűncselekmény felderítését követően együttműködött a nyomozó hatósággal, és az okozott kárt teljes egészében megtérítette.


Tekintettel azonban arra, hogy a vádlott által elkövetett bűncselekmény miatt akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért az eredményes közvetítői eljárás alapján sem volt törvényi lehetőség az eljárás megszüntetésére, így az ügyészségnek vádat kellett emelnie, amelyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az asszonnyal szemben.


Ne hagyd ki!