A rendőrök néhány óra alatt elfogták azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint egy maglódi rendezvényről lopott el lángossütéshez használt berendezéseket.


Forró nyomon

A tulajdonos a hosszú hétvége utolsó napján jelentette a rendőrségen, hogy az előző esti szabadtéri rendezvényen felállított sátrából valaki ellopta a háromégős gázzsámolyát és a hozzá tartozó tepsit. A rendőrök valószínűleg forró nyomon indultak el (egy lángossütőnél ez nem meglepő), és aznap este már a Vecsési Rendőrőrsön faggatták a lopással gyanúsított 51 éves férfit. A férfi házában megtalálták a lángossütőt, amit azóta visszaadtak tulajdonosának.

Találta

A kihallgatáson T. Mihály tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, azt mondta a rendőröknek, hogy a patakparton találta az eszközöket, biciklijére rakta és hazavitte. A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást, írja a police.hu.


The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!