Nem kell fizetniük, ingyen mehetnek Kínába a Liu fivérek
Fotó: Shutterstock

Ingyen elengedi a korcsolyázó szövetség a Liu fivéreket

Korábban még arról volt szó, hogy az országváltást kérelmező, a karrierjét Kínában folytató testvérpárnak ki kell fizetnie azt az összeget, amit a szövetségtől kapott felkészülésre.


A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a 2022. december 20-án megtartott rendkívüli elnökségi ülésén az alábbi döntést hozta.A MOKSZ Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, kiváló gyorskorcsolyázóink által előterjesztett országváltási kérelemhez hozzájárul és saját hatáskörében eljárva a 2022/23. évi 15. sz. elnökségi határozatban hivatkozott követelések érvényesítésétől eltekint. A MOKSZ a Liu testvérekkel fennálló jogviszonyát lezártnak tekinti

-olvasható a szövetség weboldalán.


A MOKSZ sajnálattal veszi tudomásul a Liu fivérek országváltási szándékát és fájó szívvel búcsúzik, ugyanakkor köszönetet mond a közösen elért, felejthetetlen sikerekért Magyarország első téli olimpiai bajnokainak, akik kitörölhetetlenül beírták magukat hazánk sporttörténelmébe. További pályafutásukhoz sok sikert kíván Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak.

A rövidpályás gyorskorcsolyában az a szabály, hogy egy országváltás után két évig nem indulhat a sportoló nemzetközi versenyeken, azzal viszont, hogy a magyar szövetség hozzájárul a váltáshoz, ezt az időt elvileg nem kell kivárni. Másfél hónapja Kósa Lajos, a szövetség elnöke azt mondta, és ezt akkor az elnökség is megerősítette: csak akkor járulnak hozzá az országváltáshoz, ha a két sportoló a felkészülésére szánt fejenként 100-150 millió forintot visszafizeti. Az elnökség most mésképp döntött.


Ne hagyd ki!