Régi trükk, hogy tulajdonosaik úgy próbálnak szabadulni adósságot felhalmozó cégüktől, hogy túladnak rajta. Ez most nem jött be.


Több száz, összesen milliárdos tartozással rendelkező céget vett át egy bűnszervezet, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai összehangolt akcióban számoltak fel. Az eladók azt hihették, megszabadultak adósságaiktól, tévedtek.

Az adóhivatalhoz beérkezett adatok elemzése után elrendelt, több mint 30 helyszínen végrehajtott akcióban hat embert vettek őrizetbe. A gyanú szerint a bűnszervezet a társaságokat nem azért vette át, hogy azok gazdasági tevékenységét folytassa. A cégek egy részének ugyanis akkora adótartozása volt, amit a NAV hiába próbált behajtani rajtuk. A nyomozás szerint az elkövetőket két ügyvéd is segítette.

Sok kicsi sokra megy

A nyomozók több mint kétszázhatvan cég átruházását vizsgálják, a társaságoknak az átvétel időpontjában összesen több mint egymilliárd forint tartozásuk volt. A gyanú szerint a csalók bűnszervezetben dolgoztak, ami (ha a gyanú beigazolódik és a vádemelés, majd a bírósági tárgyalás eredményeként elmarasztaló ítélet születik) duplájára emeli a kiszabható büntetést. A gyanúsítottakat letartóztatták.


Friss

Fotó:123RF

Kevés halott vagy növekedés? Zsiday Viktor a hamis választásról

Tavasz vége óta az európai politikusok egy hamis és téves választásban hisznek: azt gondolják, hogy dönthetnek, hogy erős gazdaságot vagy kevés halottat akarnak. Ez tévképzet- írja blogjában a befektetési szakember.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!