Régi trükk, hogy tulajdonosaik úgy próbálnak szabadulni adósságot felhalmozó cégüktől, hogy túladnak rajta. Ez most nem jött be.


Több száz, összesen milliárdos tartozással rendelkező céget vett át egy bűnszervezet, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai összehangolt akcióban számoltak fel. Az eladók azt hihették, megszabadultak adósságaiktól, tévedtek.

Az adóhivatalhoz beérkezett adatok elemzése után elrendelt, több mint 30 helyszínen végrehajtott akcióban hat embert vettek őrizetbe. A gyanú szerint a bűnszervezet a társaságokat nem azért vette át, hogy azok gazdasági tevékenységét folytassa. A cégek egy részének ugyanis akkora adótartozása volt, amit a NAV hiába próbált behajtani rajtuk. A nyomozás szerint az elkövetőket két ügyvéd is segítette.

Sok kicsi sokra megy

A nyomozók több mint kétszázhatvan cég átruházását vizsgálják, a társaságoknak az átvétel időpontjában összesen több mint egymilliárd forint tartozásuk volt. A gyanú szerint a csalók bűnszervezetben dolgoztak, ami (ha a gyanú beigazolódik és a vádemelés, majd a bírósági tárgyalás eredményeként elmarasztaló ítélet születik) duplájára emeli a kiszabható büntetést. A gyanúsítottakat letartóztatták.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!