Cigarette és potencianövelő,  két nagy fogás a vámosoknál
Fotó: Shutterstock

Cigarettával és potencianövelővel buktak le a csempészek

A Bajai Járási Ügyészség gyógyszerhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 50 doboz, Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőt akart Bécsbe vinni. A vámosok pedig cigarettacsempészeket kapcsoltak le.


Egy Bécsben élő magyar férfi március 5-én a bácsalmási határátkelőhelyen Szerbia felől érkezett belépésre azzal a céllal, hogy az osztrák fővárosba utazzon. Autójának átvizsgálásakor a határőrök a pótkerék alatt elrejtve 50 doboz potencianövelő szert találtak. A lefoglalt készítmény gyógyszernek minősül, azonban Magyarországon a gyógyszerészeti intézet által engedélyezett gyógyszerek listáján nem szerepel, Magyarországon forgalomba nem hozható.

Ráadásul a személyes szükségletek kielégítését lényegesen meghaladó, indokolatlan mennyiségű, hazánkban nem engedélyezett és így forgalomba nem hozható gyógyszer Magyarországra történő behozatalát, tartását, kivitelét és átszállítását tiltja a törvény. Az ügyészség a férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja, és ezért vele szemben - tárgyalás mellőzésével - pénzbüntetés kiszabását, valamint az illegális szerek elkobzását indítványozza.

Pénteken cigarettával kitömött bőröndöket találtak a pénzügyőrök egy román rendszámú autóban az M15-ös autópálya rajkai szakaszán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Négy férfi és egy nő utazott az Angliába tartó autóban, és két utas bőröndjében 174 karton, magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök. A csaknem négymillió forint értékű dohányterméket lefoglalták, a két férfi többmilliós jövedéki bírsággal számolhat, és költségvetési csalás elkövetéséért is felelniük kell.


The Conversation

Ne hagyd ki!