Egy héten átt ellenőrizték a rendőrök a buszok és a teherautók sofőrjeit, rengeteg szabálysértőt találtak
Fotó: Shutterstock

Napi 190 jogsértőt fogtak a teherautókat és buszokat ellenőrző rendőrök

A rendőrök 1335-ször állapítottak meg jogsértést a teherautók és a buszok egyhetes ellenőrzésekor. Azonnali közlekedési korlátozást húsz nehéz tehergépkocsi és egy autóbusz esetében kellett elrendelni - közölte a rendőrség a honlapján.


Az akció

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) ellenőrzési terve alapján tartottak akciót a rendőrök. Február 7. és 13. között Magyarország közútjain 4175 tehergépkocsit és 473 autóbuszt ellenőriztek. Volt mit.

Az eredmény

A tehergépkocsik ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 156, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 220 esetben, míg okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 90-szer kellett intézkedni. Öt esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 154-szer a sofőr, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, 219 jármű vezetője pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 15, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 3, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 18 esetben kellett intézkedni. Az autóbuszvezetők közül tízen nem használták a biztonsági övet, és szintén tízen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.


Ne hagyd ki!