A szolgáltatónak azért kell fizetnie, mert sofőrei több alkalommal is megtagadták egy vak nőtől a fuvart, a legtöbbször a vele utazó kutyája miatt.


A San Fransisco-i Lisa Irving beszámolója szerint legalább tizennégyszer utasították vissza a kéréseit, a legtöbb esetben azért, mert a vele utazott volna a golden retriever fajtájú vakvezető kutyája, Bernie is. A 24.hu azt írja, a nő a lemondások miatt többször is elkésett a munkából, lemaradt egy sor fontos eseményről. Az amerikai törvények szigorúan tiltják, hogy megtagadjanak bármilyen szolgáltatást a terápiás kutyák segítségére szoruló ügyfelektől.

A kártérítés a kisebbik rész

A bíróság 324 ezer dolláros kártérítést ítélt meg a nőnek, valamint további 805 ezer dollárt az ügyvédi költségeire. Az Uber vitatja az ítéletet, és azzal érvel, hogy a sofőrei egyéni vállalkozók, ezért nem felelős a magatartásukért. A nő sajnálja, hogy idáig fajult az ügy, de az ítéletet példaértékűnek tartja. (Képünk illusztráció)


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A befektetők imádják Kelet-Európa új slágerstartupját

A csehországi Rossum szoftverfejlesztő vállalat 100 millió dolláros befektetéshez jutott, ennk köszönhetően térségünk egyik legértékesebb startupjává lépett elő. Nézzük, miért imádják a befektetők az alig hatéves vállalkozást!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szereted hallatni a hangodat? A Spotify újításának örülni fogsz

A Spotify bejelentette, hogy a három éve indított podcast szolgáltatásait a tartalomgyártók hamarosan szélesebb körben is igénybe vehetik. A zenei streamingszolgáltató vállalat abban reménykedik, hogy az újítással növelheti a prémium előfizetői számát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Fiatal programozó zseni vállalkozását nyelte le a Twitter

Nick Caldwell, a Twitter mérnöki divíziójának alelnöke stílusosan a Twitter-en jelentette be, hogy a közösségi platform felvásárolta a Sphere chat applikációt. A Sphere-t az a vállalkozó zseni alkotta, akitől alig 17 éves korában a Yahoo 30 millió dollárért megvásárolta az első startupját.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!