A szolgáltatónak azért kell fizetnie, mert sofőrei több alkalommal is megtagadták egy vak nőtől a fuvart, a legtöbbször a vele utazó kutyája miatt.


A San Fransisco-i Lisa Irving beszámolója szerint legalább tizennégyszer utasították vissza a kéréseit, a legtöbb esetben azért, mert a vele utazott volna a golden retriever fajtájú vakvezető kutyája, Bernie is. A 24.hu azt írja, a nő a lemondások miatt többször is elkésett a munkából, lemaradt egy sor fontos eseményről. Az amerikai törvények szigorúan tiltják, hogy megtagadjanak bármilyen szolgáltatást a terápiás kutyák segítségére szoruló ügyfelektől.

A kártérítés a kisebbik rész

A bíróság 324 ezer dolláros kártérítést ítélt meg a nőnek, valamint további 805 ezer dollárt az ügyvédi költségeire. Az Uber vitatja az ítéletet, és azzal érvel, hogy a sofőrei egyéni vállalkozók, ezért nem felelős a magatartásukért. A nő sajnálja, hogy idáig fajult az ügy, de az ítéletet példaértékűnek tartja. (Képünk illusztráció)


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!