Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki elítéltként a börtönből telefonon zsarolt ki 19 embertől csaknem kétmillió forintot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.A jelenleg rablás miatt jogerős fegyházbüntetését töltő vádlottat 2017-ben és 2018-ban egy budapesti börtönben tartották fogva. A férfi több, ismeretlen módon megszerzett mobiltelefonnal véletlenszerűen, illetve a rabtársaitól kapott tippek alapján hívott fel embereket, és magát bírósági végrehajtónak kiadva azzal fenyegette meg őket, hogy rendőrségi támogatással ingóságokat foglalnak le a lakásukban, ha egy órán belül átutalással nem fizetik ki - egyébként a valóságban nem létező - tartozásukat.

A vádlott többször azzal fenyegetőzött, hogy a végrehajtók nemcsak rendőri segítséget vesznek igénybe, hanem lakatost visznek magukkal a lakás kinyitásához. Rendőri előállítást is kilátásba helyezett, a kételkedő sértetteket pedig becsületsértés miatti feljelentéssel fenyegette meg.

Működött a trükk

A férfi fenyegetései félelmet keltettek a sértettekben, akik közül 19-en csaknem kétmillió forintot utaltak át a vádlott ismerőseinek bankszámláira, 30 embert azonban nem sikerült átvernie. Az ismerősök az átutalt pénzt felvették és a vádlottnak továbbították, ellenük az ügyészség pénzmosás miatt emelt vádat.

Friss

©Charnsit Ramyarupa/123RF.COM

Lenyomná a Sony a PlayStation vetélytársait, itt a nagy dobás

140 millió játékost kötne össze az egyre növekvő konzol-ökoszisztémájában a Sony a brutális számokat produkáló Discord segítségével – írja a Bloomberg.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!