Kifehérítés: trükközni próbált a cég a Versenyhivatallal, rossz vége lett...
Fotó: 123rf

Kifehérítés: trükközni próbált a cég a Versenyhivatallal, rossz vége lett...

A versenyhivatali vizsgálat közben, új honlapon próbálkozott eladással és reklámozással a fogfehérítő szettet áruló cég, ezért súlyosbították az ideiglenes büntetését.


Nem jött be a csel

A Gazdasági Versenyhivatal közleményéből kiderült, hogy a GVH 2021 februárjában - a fogyasztói károk megelőzése érdekében - vizsgálatának lezárultáig ideiglenesen megtiltotta a termék népszerűsítését.

A versenyhatóság ugyanakkor észlelte, hogy a cégek új honlapon, új EU-s termékregisztrációs számokon tovább folytatták a valószínűsíthetően jogsértően forgalmazott termék értékesítését.

Súlyosabb büntetés

A versenyhivatal kiemelte, a terméket a Nemzeti Népegészségügyi Központ forgalomból kitiltottként tartja nyilván, ezért a versenyhatóság gyanúja szerint a hirdetések - egyebek mellett - hamisan keltik azt a benyomást, hogy a termék jogszerűen forgalmazható.

A versenyhivatal ezért - korábbi döntését kiterjesztve - megtiltotta az érintett vállalkozások számára az összes, bármilyen elnevezéssel vagy közösségi regisztrációs számmal forgalmazott BrightWhite otthoni fogfehérítő népszerűsítését az eljárás lezártáig, vagy az egészségügyi hatóság által is jóváhagyott forgalmazás megkezdéséig.

A közleményben a nemzeti versenyhatóság fokozott óvatosságra inti a fogyasztókat a vélhetően tisztességtelenül forgalmazott, és a közegészségügyi szervek által is betiltott termék megvásárlásával kapcsolatban.

Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, ezért azt is hozzá kell tennünk a történethez, hogy a vizsgálat még folyamatban van, így egyelőre nem tekinthető vétkednek a cég.

Ne hagyd ki!