Van olyan ágazat, ahol a koronavírus válság ellenére is emelkednek a bérek!

Így fizet az Aldi

A legtöbb pozícióban 4, ám egyes területeken 8 százalékkal emelte a fizetéseket az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. A béremelés után a 8 órában dolgozó munkavállalók kezdő bére legalább bruttó 335 700 forint, az elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 465 100 forint. Az áruházvezetők kezdő fizetésként idén januártól bruttó 603 400 forintot kereshetnek, ám ebben a pozícióban akár bruttó 974 100 forintos bért is el lehet érni. A társaság a hűséget is jutalmazza, minél régebben dolgozik valaki náluk, annál több fizetést vihet haza.

Stabil munkaadó

Úgy tűnik az Aldi dolgozói ragaszkodnak is a munkahelyükhöz, amelyik a járvány idején is stabil, kiszámítható és megbízható munkaadónak bizonyult. Lojalitásukat jelzi, hogy 25 százalékuk több, mint 5, 10 százalékuk pedig 10 évnél is régebben dolgozik a diszkontláncnál.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!