Persze 2020-ban is a cégvezetők keresték a legtöbbet, de őket leszámítva azért van pár meglepetés a listán!


Nőtt a fizu!

Pandémia ide vagy oda, a magyar átlagkeresetek 4,7 százalékot emelkedtek 2020-ban és

elérték a bruttó 486 696 forintot.

Jó hír az is, hogy a fővárosban és a legrosszabbul fizető megyében mért átlagkereset közti különbség 142 ezer forintról 89, ezer forintra csökkent – derül ki a fizetések.hu portál adataiból.

​Kinek lett vastagabb a bukszája?

A legtöbbet 2020-ban is a cégvezetők kerestek. Őket követték az IT-sok és a fejlesztők, a lízing valamint a telekommunikáció területén dolgozók és a menedzserek. Az elmúlt öt évben azonban

a kékgalléros állásokban nőttek legjobban a bérek!

A legnagyobb fizetésemeléseket a kohászok, a bányászok, a fafeldolgozó és gépipari munkások kapták. 5 év alatt sokat emelkedett az egészségügyi dolgozók és az adminisztrátorok fizetése is.

​Akik a legtöbbet keresik

Az öt legjobban kereső szakma közül az negyedik és ötödik helyen az account menedzserek és az IT menedzserek végeztek egymillió forint alatti átlagfizetéssel. A vezető fejlesztők 1.016.170 forintos bruttó átlagbére a harmadik helyre volt elég, mert a orvostanácsadók átlagkeresete elérte az 1.048.360 forintot.

A legjobban azonban a pilóták jártak, 1.170.770 forintos bruttó átlagbérrel.

A legrosszabbul a varrónők kerestek, bruttó átlagkeresetük a 196.700 forint volt. Nem jártak náluk sokkal jobban az óvodai dajkák, a portások és a tanár asszisztensek sem, az ő átlagbérük is csak éppen meghaladta a 200 ezer forintot.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!