Nem csak regisztrálniuk kell, hanem az új osztrák rendelet szerint három naponta negatív tesztet is fel kell mutatniuk mindazoknak, akik Ausztriában szeretnének dolgozni.


Az osztrákok azért szigorítottak, mert náluk is növekedésnek indult újra a fertőzöttek száma. Az atv.hu beszámolója szerint az érintett magyarok azt mondják, lassan minden sarkon van a nagyobb városokban egy tesztpont, van, ahol már ingyen osztják azt, így pár perc alatt elkészülhetnek az ellenőrzéssel.

Ennek a feltételeit is megteremtette az osztrák fél, rengeteg teszt az utcán, teszthelyiségben, gyógyszertárban is lehet minimális várakozási idővel ezen a teszten átesni, és a legtöbb munkahely is biztosítja a tesztelést, sőt, az utóbbi időben már ingyenes tesztet is adnak

- számolt be tapasztalatairól egy ingázó.

Hétfőtől jön a szigor

Az ATV kereste az osztrák hatóságokat, de nem kívántak nyilatkozni. Azt azonban elmondták, hogy már hétfőtől ellenőrzik a heti dupla teszteket és a kötelező regisztrációt is.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!