A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón jelentette be az új könnyítést.


Február elseje és május 31-e között az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek nem kell bérleti díjat fizetniük az állami vagy önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok után - mondta Gulyás Gergely. A miniszter véleménye szerint jó lenne, ha a privát szektorban is elengednék a bérleti díjakat ezeknek a szolgáltatóknak, de ebbe a kormánynak közvetlenül nincs beleszólása. A döntés a gyakorlatban azt jelenti, hogy az önkormányzatok újabb bevételektől esnek el a következő négy hónapban. A bajba jutott ágazatok szereplői a héten már kaptak egy könnyítést.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány elfogadta a gazdasági újraindítási akciótervet. A cél az, hogy a foglalkoztatottság maradjon azon a szinten, ahová az elmúlt tíz évben eljutott az ország. Magyarországon 4,5 millióan dolgoznak, most 4 százalék a munkanélküliségi ráta.

A kormány célja, hogy a közeljövőben az európai uniós helyreállítási alap és a következő hétéves uniós költségvetési ciklus forrásaiból 1000 milliárd forint feletti összeg áramoljon a gazdaságba.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!