A kormány izomból átnyomta a döntést az önkormányzatokon

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón jelentette be az új könnyítést.


Február elseje és május 31-e között az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek nem kell bérleti díjat fizetniük az állami vagy önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok után - mondta Gulyás Gergely. A miniszter véleménye szerint jó lenne, ha a privát szektorban is elengednék a bérleti díjakat ezeknek a szolgáltatóknak, de ebbe a kormánynak közvetlenül nincs beleszólása. A döntés a gyakorlatban azt jelenti, hogy az önkormányzatok újabb bevételektől esnek el a következő négy hónapban. A bajba jutott ágazatok szereplői a héten már kaptak egy könnyítést.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány elfogadta a gazdasági újraindítási akciótervet. A cél az, hogy a foglalkoztatottság maradjon azon a szinten, ahová az elmúlt tíz évben eljutott az ország. Magyarországon 4,5 millióan dolgoznak, most 4 százalék a munkanélküliségi ráta.

A kormány célja, hogy a közeljövőben az európai uniós helyreállítási alap és a következő hétéves uniós költségvetési ciklus forrásaiból 1000 milliárd forint feletti összeg áramoljon a gazdaságba.


Ne hagyd ki!