A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón jelentette be az új könnyítést.


Február elseje és május 31-e között az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek nem kell bérleti díjat fizetniük az állami vagy önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok után - mondta Gulyás Gergely. A miniszter véleménye szerint jó lenne, ha a privát szektorban is elengednék a bérleti díjakat ezeknek a szolgáltatóknak, de ebbe a kormánynak közvetlenül nincs beleszólása. A döntés a gyakorlatban azt jelenti, hogy az önkormányzatok újabb bevételektől esnek el a következő négy hónapban. A bajba jutott ágazatok szereplői a héten már kaptak egy könnyítést.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány elfogadta a gazdasági újraindítási akciótervet. A cél az, hogy a foglalkoztatottság maradjon azon a szinten, ahová az elmúlt tíz évben eljutott az ország. Magyarországon 4,5 millióan dolgoznak, most 4 százalék a munkanélküliségi ráta.

A kormány célja, hogy a közeljövőben az európai uniós helyreállítási alap és a következő hétéves uniós költségvetési ciklus forrásaiból 1000 milliárd forint feletti összeg áramoljon a gazdaságba.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

A magyarok felének továbbra sincs egy fillér megtakarítása sem

A lakosság felének tíz éve sem volt és most sincs megtakarítása. Az elmúlt évtizedről az is elmondható: csaknem ugyanannyian rendelkeztek személyi kölcsönnel, mint lakáshitellel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!