A Borsodi sörgyár sikeres évet zárt
Fotó: Shutterstock

Mi a vonzó a sörgyári munkában? A Borsodi elárulta a receptet

2022 a hosszú távú építkezésről szólt a Borsodi Sörgyárnál - derült ki a vállalat ötödik alkalommal elkészített fenntarthatósági jelentéséből, melyben összefoglalták a cég gazdasági és környezeti fenntarthatóságért tett erőfeszítéseit.


A jelentésből kiderül, hogy a Borsodi Sörgyár tavaly folytatni tudta a Molson Coors vállalatcsoport világszintű céljaival összhangban Tovább növeltük a gyárunk logisztikai kapacitását, bővíteni tudtuk a termékportfoliónkat, sőt a munkavállalóink számát is. Mindezt úgy, hogy továbbra is jó úton haladunk a 2025-ig kitűzött fenntarthatósági céljaink megvalósítása felé

– emelte ki Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója.

A Borsodi Sörgyár bőcsi üzeme, a 2018-ban megkezdett fejlesztéseknek köszönhetően a Molson Coors Beverage Company regionális gyártó központjaként működik. A megnövekedett kapacitás szükségessé tette a gyár logisztikai fejlesztését is. Ennek a folyamatnak a részeként a vállalat tavaly átadta az új, csaknem egymilliárd forint beruházással megépített logisztikai csarnokát.

A cég megújította a Borsodi Világos receptúráját, amely már tisztán árpamalátából készül, valamint a Borsodi sörkülönlegességeket tartalmazó portfóliója is új termékekkel bővült. A Borsodi Friss termékcsalád két új ízben, alacsony kalóriatartalmú, alkoholmentes változatban is elérhetővé vált a fogyasztók számára. 2022-től pedig olyan új, kiváló minőségű márkák forgalmazását kezdték meg, mint a Guinness, a Kilkenny és a Hop House 13.

A vállalat a jelenlegi, bizonytalan környezetben is növelni tudta munkavállalói létszámát, 2022 végére már 481 embernek adott munkát, akik a jelek szerint hűségesek, mert átlagosan 11 évet töltöttek már az üzemben.

Olyan kultúrát alakítottunk ki és fejlesztünk, amelyben értékeljük és tiszteljük az egyediséget, és hiszünk abban, hogy a sokszínűség és a befogadás a kulcsa a sikeres csapat és kultúra előmozdításának. Támogatjuk a fejlődést biztosító munkakörnyezet létrejöttét és a közösségek fejlődését, melyek mind olyan értékek, amelyek kezdettől fogva, fenntarthatóan beépültek a mindennapjainkba. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a bevonzáson túl fejlesszük és megtartsuk a legjobb hazai szakembereket

-mondta Zsadányi-Nagy Zsanett, a Borsodi Sörgyár HR igazgatója.

A munkavállalókért végzett erőfeszítések elismeréseként a Borsodi Sörgyár 2023-ban először érdemelte ki a Top Employer elismerést.


Ne hagyd ki!