A koronavírus-járvány és a gazdasági válság miatt az emberek leginkább saját munkaadójuk által adott információkban bíznak.

Cégvezetők a társadalomért

Megrendült a hivatalos szervekbe és a politikusokba vetett bizalom – derül ki a 28 országban végzett, Edelman Trust Barometer kutatásból. A bizonytalanság miatt az emberek 61 százaléka a vállalatokban, azon belül pedig leginkább saját munkaadójában bízik legjobban. A közvélekedés szerint az üzleti szféra a legetikusabb és a leghozzáértőbb is egyben. Az emberek zöme a cégektől várja a tavaly óta tartó helyzet megoldását. 86 százalékuk mondja, hogy a vállalatok vezetőinek fel kell vállalniuk társadalmi ügyek képviseletét és ezekben rendre meg is kell szólalniuk.

Oldják meg ők a problémákat

A válaszadók 68 százaléka azonban ennél is tovább menne. Szerintük, a cégtulajdonosoknak és vezérigazgatóknak kell megoldaniuk azokat a problémákat, amelyekkel a politikusok nem tudtak mit kezdeni. Emellett a közvélemény kiemelt szerepet szán a vállalatoknak a hiteles és megbízható tájékoztatás helyreállításában és az álhírek visszaszorításában is. A munkavállalók azonban nem minden területen optimisták. Szerintük a járvány miatt felgyorsul a robotok és a mesterséges intelligencia terjedése a gazdaságban, ami miatt egyre kevésbé lesz szükség a humán munkaerőre.

Csak őszintén!

Az elvárásoknak úgy lehet megfelelni, ha felkészülnek minden eddiginél több ügy, köztük társadalmi ügyek kezelésére is. Méghozzá úgy, hogy először tesznek is valamit, majd csak aztán beszélnek róla. A vezetőknek merniük kell őszintének lenni, de a félelmek eloszlatásához empátiára is szükségük lesz. Kulcskérdés, a hiteles, világos, elfogulatlan és megbízható tájékoztatás. A vállalkozásoknak együtt kell működniük a kormányzattal, a civil szervezetekkel és a médiával.


The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!