A Meta logója egy okostelefonon, ami egy ember kezében van, a háttérben a Facebook felirata látható egy kék felületen
Fotó: Shutterstock

Süllyedő hajó? Lemondott a Facebook kommunikációs igazgatója

A Facebook anyavállalata, a Meta egyelőre nem árulta el, mi áll a távozás hátterében.


Nem lehet hibáztatni

A Meta globális kommunikációért felelős alelnöke, John Pinette bejelentette, szűk három év után távozik a közösségi óriástól. A pontos okok nem ismertek, de minden bizonnyal a tavalyi év katasztrofális PR eseményei indokolták döntését. Ezekről bővebben EBBEN A CIKKÜNKBEN írtunk. A hírt először a Wall Street Journal hozta le, a portál értesüléseit a vállalat megerősítette. A szakember feladatait Chris Norton, a nemzetközi kommunikációért felelős alelnök veszi át egészen addig, amíg nem találják meg Pinette utódját.

A távozó nagyágyú 2019-ben csatlakozott a Facebookhoz, több mint két évtizedes tapasztalattal a háta mögött. Korábban a Google-nél is megfordult, mint az ázsiai és csendes-óceáni térségek kommunikációs vezetője, illetve a Microsoft kommunikációs vezetőjeként is dolgozott.

John Pinette elhagyta Metát. Hálásak vagyunk a cég történetének intenzív és jelentős időszakában nyújtott pozitív hozzájárulásáért, és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban.

-reagált közleményben a Meta a szakember távozására.

Nagy a mozgolódás

Az elmúlt hónapokban több vezető is távozott a Facebook-tól. David Fischer, a Facebook bevételekért felelős vezérigazgatója tavasszal jelentette be kilépését. Aztán a VR részleg egyik vezetője, Hugo Barra, nem sokkal később pedig a marketingvezető, Carolyn Everson, az applikációk fejlesztéséért felelő Fidji Simo és Samidh Chakrabarti termékmenedzser is beadta a felmondását.

Van, aki így, van, aki úgy

Szeptemberben egy igazi nagyágyú, egy oszlopos tag, Mike Schroepfer technológiai igazgató is bejelentette, hogy 2022-ben megválik a posztjától, igaz, ő legalább marad a cégnél. Schroepfer 2008-ban csatlakozott Zuckerberg vállalatához és 2013 óta dolgozik technológiai vezetőként. Schroepfer felügyeli a mérnöki tevékenységeket, az infrastruktúrát, az AR/VR és a mesterséges intelligencia részleget, és még sorolhatnánk.

Ez az egyik legfontosabb pozíció, „Schrep" távozása a Facebook történetének egyik legnagyobb változását jelenti. Az új pozíciójáról egyelőre nem lehet sokat tudni, Schrep „főmunkatársként" aposztrofálta a rá váró feladatkört. Zuckerberg egy blogposztban reagált a bejelentésre, amelyben közeli barátjának nevezte szenior kollégáját, hozzátéve, hogy főmunkatársként a toborzásban és a mesterséges intelligencia fejlődésében és terjesztésében fog segíteni.

Ne hagyd ki!