Távozik a kormány korábbi Budapest felelőse
Fotó: Shutterstock

Szakít a politikával a kormány korábbi Budapest felelőse

"Új utakon, új feladatok felé" – ezzel a címmel jelentette be a Facebookon Fürjes Balázs, hogy távozik a kormányból, sőt a politikával is felhagy. Fürjes eddig a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökségen miniszterhelyettes és parlamenti államtitkár volt, ezekről a beosztásairól mond most le, amit – mint írja – a miniszter elfogadott.Ami pedig az immár politikán kívüli munkáját illeti, az két területet érinthet. Egyrészt – a közelebbről meg nem nevezett – magánszektorból kapott felkérést, másrészt a sport világa is feladatot adhat neki, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagságát is megpályázza a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felkérésére.

Tizenkét éve folyamatosan dolgozom a kormányban, szép és fontos országépítő munkákban vehettem részt. A bizalmat mindig teljesítménnyel, munkával igyekeztem meghálálni. Ez a tizenkét év kormányzati munka, benne többek között a MOME Campus, a Ludovika Campus egyetemfejlesztések megvalósításával, a Puskás Aréna, az MVM Dome, a Duna Aréna, a Groupama Aréna felépítésével, a 2021-es budapesti úszó Eb, a 22-es vizes vb, az UEFA 2020 labdarúgó Eb budapesti részének, a világelső World Urban Games-nek a megszervezésével, Magyarország képviseletével a nemzetközi sportdiplomáciában, a budapesti városépítő munkával életem legszebb időszakai közé tartozik. Hálásan köszönöm a bizalmat

- olvasható Fürjes (aki korábban Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárként is dolgozott) búcsúüzenetében.


The Conversation

Ne hagyd ki!