Csődbe ment egy hazai húsfeldolgozó
Fotó: Shutterstock

Csődben az államilag is megtámogatott csúcsmodern húsos cég

Hónapok óta nem kaptak fizetést a Sárrétudvarin vágóhidat is működtető Kurucz-cégcsoport dolgozói - értesült az RTL Híradó. Ez a sertésfeldolgozó telep az egyik legmodernebb az országban, 1,5 milliárd forintos állami támogatással épült.
A Céginfo.hu adatai szerint a cégcsoporthoz tartozó Kurucz Agro, Kurucz Farm és Pig-Tade nevű kft.-k július óta csődeljárás alatt állnak, a 2-6 milliárd forint éves nettó árbevétel mellett az elmúlt két évben több száz millió forint veszteséggel zárták az éveket, és a kötelezettségállományuk szintén milliárdos nagyságrendű. A három cégnek jelenleg több mint nyolcvan dolgozója van a NAV adatai szerint, írja a napi.hu.

Az RTL Híradó értesülései szerint a cégek számos dolgozónak is tartoznak, van akinek több száz ezer, másnak több mint egymillió forinttal.

A sárrétudvari sertésfeldolgozó telep az egyik legmodernebb az országban. Másfél milliárd forintos állami támogatással épült, 2019-ben az agrárminiszter is ott volt az átadón, aki akkor példaértékűnek nevezte a 120 munkahelyet teremtő beruházást. A családi vállalkozás a tenyésztés és feldolgozás mellett értékesítést is végzett,nyáron fizetésképtelenné vált.

A vállalat korábban a sertéspestissel, valamit az emelkedő takarmány- és energiaárakkal magyarázta a nehézségeket. A cégvezetők, aki korábban azt mondták, hogy megpróbálnak egyezségre jutni a hietelezőkkel, most nem nyilatkoztak.

Ne hagyd ki!