Idén sem osztanak az év végén prémiumot , más néven pulykapénzt a minisztériumi dolgozóknak
Fotó:123RF

A minisztériumi dolgozók nem kapnak pulykapénzt

Tízből kilenc minisztérium válaszolt a 24.hu év végi prémiumosztást firtató kérdésére. Mutatjuk a válaszokat.


Egyenválaszok

Elsőként a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda reagált:

A Miniszterelnöki Kabinetiroda sem munkatársai, sem vezetői számára év végi jutalmat nem fizetett.

Másnap kísértetiesen hasonló válasz érkezett nyolc minisztériumi sajtóosztálytól. Az Agrárminisztérium, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, továbbá a Honvédelmi Minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Miniszterelnökség és a Pénzügyminisztérium szinte egyszerre azt közölte, hogy sem munkatársai, sem vezetői számára év végi jutalmat, prémiumot nem fizetett.

Az Igazságügyi Minisztérium volt az egyetlen tárca, amely nem válaszolt a lapnak.

A szabály

A kormányzati igazgatásról szóló törvény értelmében a korábbi jutalmazási rendszer ugyan megszűnt, de a dolgozók teljesítmény-elismerésben, illetve motivációs elismerésben részesíthetők (akár az év végén is).

A belügyi tárcánál a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársainak karácsonyi jutalmáról is érdeklődött a lap, de kiderült, ott sem osztanak év végi prémiumot.

Ugyanakkor az Emberi Erőforrások Minisztériumát hiába kérdezték, hogy a tanárok, a tankerületek munkatársai, az orvosok és az egészségügyi dolgozók, illetve ezen területek vezetői, vezető-helyettesei kapnak-e karácsonyi jutalmat, nem válaszoltak.

Már tavaly sem volt a legtöbb minisztériumban karácsonyi jutalom. Ehhez képest a korábbi években bőkezűbbek voltak a tárcák. 2019-ben például 260 millió forintot osztottak ki a külügynél karácsonyi jutalom gyanánt, a belügyi tárcánál pedig 600 milliót.


Ne hagyd ki!