A legjobban egy főváros közelében található község lakói kerestek. Átlagosan havi nettó 390 ezer forintot vittek haza.

Gazdagok és szegények

Telki. Ebben a faluban élnek a legjobban kereső magyarok, hiszen itt a havi átlagkereset nettó 390 ezer forint. A legkevesebbet pedig, átlagosan nem több, mint havi nettó 31 ezer forintot a borsodi Csenyéte munkavállalói találnak a borítékjukban. A kereseti rangsorban a második és harmadik helyen két fővárosi kerület, a XII. és a II. áll 383 ezer, illetve 376 ezer forinttal. A fővárosban úgy tűnik egyébként is könnyebb boldogulni, hiszen Budapesten nettó 260 ezer forint, míg a megyei jogú városokban 214 ezer forint volt a havi nettó átlagkereset. Telki teljesítménye azért is elismerésre méltó, hiszen a magyar falvak lakói átlagosan 161 ezer forintot kaptak kézhez.

A megyék versenye

A GKI gazdaságkutató a 2019 es NAV adatok alapján arra jutott, hogy Magyarországon 2019-ben az átlagos nettó, munkaviszonyból származó jövedelem nettó 200 ezer forint volt. A megyék közül legjobban Pest és Győr-Moson-Sopron megyében lehetett keresni, itt 223 ezer forint volt az átlagkereset. A legkevesebbet, a 200 ezer forintos országos átlagtól elmaradva Nógrád (172 ezer forint), Békés (170 ezer forint) és Szabolcs (157 ezer forint) kerestek az emberek. Egyébként szomorú, de a 19 magyar megyéből 14-ben az országos átlag alatt maradtak a fizetések.

The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!