Tudtad? Megtakarításban úsznak a magyarok!

Családi persely

Photo by Josh Appel on Unsplash

Tudtad? Megtakarításban úsznak a magyarok!

Szakértők szerint a magyar háztartások elhalasztották az elhalasztható kiadásaikat, és igyekeztek félretenni, megtakarítani.


Siker!

A koronavírus-járvány ellenére is nőtt a családok megtakarítása az elmúlt évben. 2019-ben a magyarok kétharmada tavaly pedig már a háromnegyede rendelkezett félretett készpénzzel vagy állampapírral. Elemzők szerint mindez azt igazolja, hogy a kormány válságkezelő gazdaság újraindítási programja sikeres és a családok erősödnek – hangzott el az M1 Ma Reggel című műsorában. A legnépszerűbb megtakarítási formák: folyószámla betét, készpénz, állampapír.

Van, aki...

Az, hogy ki mennyit tesz félre, valamint hogy milyen rendszerességgel sok mindentől függ. Befolyásolja az életkor, az iskolai végzettség valamint a pénzügyi tudatosság, hiszen vannak olyanok akik havi rendszerességgel tesznek félre, és vannak olyanok akik eseti jelleggel próbálnak takarékoskodni. És vannak olyanok, akik nem tudnak semmit félretenni, mert annyira kevés a fizetésük, hogy hó végére elfogy a pénzük. A KSH legutóbbi adatai szerint egy átlagos háztartásnak Magyarországon 16,5 millió forint a pénzügyi vagyona.

Ne hagyd ki!