Három nő ellen vádat emeltek, mert addig nem engedték távozni a kolléganőjüket, amíg meg nem írta a felmondását.


A vádirat szerint egy Zalában is tevékenykedő egyházi misszió irodájában alakult ki éles szóváltás az egyik házi gondozó és a főnöke között, még tavaly. A vita odáig fajult, hogy a főnök közölte beosztottjával, a jövőben nem akar együtt dolgozni vele, ezért adja be a felmondását. A sértett először azt felelte, másnap beviszi a dokumentumot, de meggondolta magát, és az ígérte, hogy postán küldi el a papírt, majd megpróbált elmenni.

Csakhogy az irodában dolgozók közül többen is felkiáltottak, hogy ne engedjék el. Ketten elállták az ajtót, az egyikük pedig közölte a távozni akaró nővel, hogy addig nem mehet el, amíg nem írja meg a papírt. Némi dulakodás és taszigálás után a sértett belátta, hogy az ellenállásnak nincs értelme, megírta a felmondását, majd elment. A karján véraláfutással.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindhárom nő ellen személyi szabadság megsértésének bűntette, egyikük ellen testi sértés vétsége miatt is vádat emelt. Ha ez veled történik, te is a hatóságokhoz fordulsz? (Képünk illusztráció)


The Conversation

Friss

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!