A sértett nyolc napon belül gyúgyuló sérüléseket szenvedett a munkahelyi vitában

Három nő ellen vádat emeltek, mert addig nem engedték távozni a kolléganőjüket, amíg meg nem írta a felmondását.


A vádirat szerint egy Zalában is tevékenykedő egyházi misszió irodájában alakult ki éles szóváltás az egyik házi gondozó és a főnöke között, még tavaly. A vita odáig fajult, hogy a főnök közölte beosztottjával, a jövőben nem akar együtt dolgozni vele, ezért adja be a felmondását. A sértett először azt felelte, másnap beviszi a dokumentumot, de meggondolta magát, és az ígérte, hogy postán küldi el a papírt, majd megpróbált elmenni.

Csakhogy az irodában dolgozók közül többen is felkiáltottak, hogy ne engedjék el. Ketten elállták az ajtót, az egyikük pedig közölte a távozni akaró nővel, hogy addig nem mehet el, amíg nem írja meg a papírt. Némi dulakodás és taszigálás után a sértett belátta, hogy az ellenállásnak nincs értelme, megírta a felmondását, majd elment. A karján véraláfutással.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindhárom nő ellen személyi szabadság megsértésének bűntette, egyikük ellen testi sértés vétsége miatt is vádat emelt. Ha ez veled történik, te is a hatóságokhoz fordulsz? (Képünk illusztráció)


Ne hagyd ki!